25.11.2009

Forum mladih darovao odjeću


Povodom Međunarodnog dana djeteta koji se obilježava 20.studenog, Forum mladih SDP-a Velika Gorica je pod sloganom "Svako dijete ima pravo na život i zdravlje" posjetio romske zajednice u Lukavcu i Orlama te im dostavio odjeću koju su mladi SDP-ovci sakupili. Romima je dostavljeno preko 20 kutija punih robe. Mladi forumaši su posebno bili zgroženi uvjetima u kojima Romi žive te su naglasili da takvi uvjeti ugrožavaju temeljna prava djece i narušavaju njihov skladan razvoj.


Normalan život dostojan čovjeka u 10 kvadratnom prostoru za peteročlanu obitelj, bez struje i sanitarnog čvora, se čini daleko baš kao i izvor pitke vode stotinjak metara dalje. Romska djeca su jedna od najugroženijih skupina, kako zbog dobi tako i zbog manjinske pripadnosti čime se krše osnovna načela prava djeteta te prava čovjeka uopće. Forum mladih SDP-a Velika Gorica će nastaviti potpomagati Rome te naročito apelira na gradsku vlast da riješi osnovne uvjete potrebne za normalan život građana romske zajednice.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati