25.03.2011

Folklorni vikend

Koliko je bogata folklorna baština Turopolja i koliko su dobri gorički folkloraši u predstavljanju drugih hrvatskih krajeva folklornim plesovima, pjesmama i nošnjama moći ćete vidjeti ovoga vikenda u Velikoj Gorici.

U organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Grada Velike Gorice ovoga vikenda očekuje nas Gradska smotra folklora. Ovo je jedna od manifestacija u gradu za koju se uvijek traži karta više, a dvorana Gorica bude premali prostor da primi sve one koji bi htjeli uživati u oživljavanju ne tako davne povijesti.

Sve one koji uspiju dobiti kartu, a bit će u prodaji po cijeni od 20 kuna u subotu u dvorani Gorica s početkom u 18 sati očekuje smotra koreografiranog i izvornog folklora dok u nedjelju od 16 sati pozornicu Pučkog otvorenog učilišta zauzet će mali folkloraši na smotri dječjeg folklora.

Na smotri sudjeluju FA “Turopolje”, Ogranak seljačke sloge Buševec, KUD “Mičevec”, KUD “Dučec” Mraclin, KUD “Nova zora” Donja Lomnica, KUD “Gradići”, FA “Šiljakovina”, KUD “Velika Mlaka”, KUD “Stari grad” Lukavec, KUD “Pleso”, KUD “Čiče”, KUD “Ščitarjevo”, KUD “Slavuj” Bukevje, KUD “Veleševec”.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati