28.10.2010

Flora i fauna Turopolja

O bogatstvu biološke raznolikosti Turopolja večeras od 19 sati u Gradskoj knjižnici, Središnji odjel za odrasle u POU, govorit će dr.sc. Damir Drvodelić, profesor na Šumarskom fakultetu u Zagrebu.

Predavanje uz projekciju predstavit će djelić iznimno bogate i raznovrsne flore i faune koja se razvila u turopoljskom kraju. Flora Turopolja broji preko 450 vrsta biljaka. Utvrđena je fauna leptira od oko 400 vrsta, u rijekama Turopolja žive 22 vrste riba i 17 vrsta vodozemaca. Turopolje je ptičji raj u kojem živi 220 vrsta ptica, a tu je još i 40 vrsta sisavaca.

Više o biljnom i životinjskom svijetu koji živi oko nas saznajte večeras u Gradskoj knjižnici. Možda vam spasi život ukoliko se izgubite u turopoljskoj divljini.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati