11.08.2010

Falsificiran zapisnik!?!

- Ministar Mlakar donio je odluku na osnovu falsificiranog zapisnika kojega mu je dostavila Vesna Škare Ožbolt - potpisuju u priopćenju predsjednici SDP-a, HNS-a i HSLS-a koji su tjedan dana nakon odluke Ministra dobili zapisnik s "fantomske sjednice".

Zapisnik ne sadrži dva ključna detalja koji su važni za ovaj slučaj, tvrde. Prvi je da je Goran Beus Richembergh kao predsjednik vijeća sazvao nastavak sjednice za 4. kolovoza i upozorio da se do tada ne može održati sastanak vijećnika koji bi se proglasio nastavkom sjednice jer prema Poslovniku "dok je predsjednik živ i zdrav i sposoban voditi sjednicu to pravo ne smije i ne može nitko uzurpirati.“.

Također je u Zapisnik izdiktirano da u slučaju predsjednikove spriječenosti sjednicu će voditi starija potpredsjednica odnosno Vesna Fabijančić Križanić. - Toga u Zapisniku nema! - stoji u priopćenju, a nema ni informacije po kojoj osnovi je nastavak sjednice vodila Tajana Amšel Zelenika kao i činjenice da se sastanak vodio iza zaključanih vrata na koji nisu mogli ući gradski vijećnici.

Naime, nakon prekida sjednice skupina od 16 vijećnika HDZ-a, DC-a, HSS-a, HSP-a i HSU-a održala je skup iza zaključanih vrata konferencijske dvorane koji je oglašen kao „zatvorena sjednica zajedničkoga Kluba vijećnika“ da bi naknadno javnost doznala da je taj skup proglašen „nastavkom sjednice Gradskoga vijeća“. Također napominju da u Zapisniku stoji da „nema nazočnog predsjednika Gradskog vijeća niti dobno najstarije potpredsjednice Gradskog vijeća“, a oni su, poručuju, bili u blizini konferencijske dvorane.

- Iz toga je vidljivo da je Zapisnik sa 9. sjednice ozbiljno manjkav, sadržajno nepotpun, da sadrži i netočne konstatacije pa je samim tim i falsificiran. - stoji u priopćenju, a time i postupke bivše ministrice pravosuđa prozivaju skandaloznim.

- Potpuno je jasno da je čitav postupak „nadzora“ i donošenja odluke o zakonitosti „nastavka sjednice“ bio politički motiviran, unaprijed dogovoren i žurno proveden. Uostalom, danima prije same sjednice Gradskoga vijeća istaknuti dužnosnici HDZ-a javno su se hvalili da je „sve dogovoreno s ministrom Mlakarom“ - poručuju Fabijančić Križanić, Beus i Fadljević.

Osim što će uputiti tužbu Upravnome sudu kako bi dokazali "da je u velikogoričkome Gradskome vijeću izvršeno političko a u Ministarstvu uprave pravno nasilje i to sve u cilju prikrivanja političke korupcije", o ovim događajima su obavijestili povjerenika Europske komisije za proširenje i izvjestitelja Europskog parlamenta za Hrvatsku.


Komentari
28.08.2010 - ...
iz ovih komentara se tocno moze prepoznati tko je iz koje stranke.. :)
17.08.2010 - cool232
fakat ste smiješni, normalno je da smo svi u q kad vidimo iz priloženog čime se političari bave.....
17.08.2010 - BB
Gorane govori ti ministar Mlakar: imaš dvije minute da napustiš mjesto predsjednika gradskog vijeća, njih 16 od 26 glasalo je da te se makne, tj. dobio si najviše glasova!!!!
14.08.2010 - ...
Molim RTL da u slijedeći Big Brother pozove goričke vijećnike jer očito goričani samo o njima razmišljaju!
14.08.2010 - grga
Goran Beus izjavljuje kako se odrekao primanja kao predsjednik gradskog vijeća?? Čista laž!!!! Jer kao saborski zastupnik niti NEMOŽE dobivati naknadu na mjestu predsjednika gradskog vijeća. Nije njemu, a niti Fabijančićki stalo do Gorice. Fabijančićka koja je svome bratu zrihtala fini posel u dodatnu njegovu birtijašku rupu, sad tu sere kvake a radi u skupštini Grada Zagreba i prima oko 21 000 kuna mjesečno.
14.08.2010 - cool232
izmedju dreka i govna gospodo ::)
13.08.2010 - snoopy
Gospodo iz nekih (hvala Bogu) prošlih vremena sjetite se što je gdin Beus govorio o Piculi i o njegovom radu u gradskom vijeću. Zar vam se ne ćini da se povijest ponavlja. Ako se on stvarno toliko brine o V. Gorici i njenim stanovnicima kao što prića neka se odrekne jednog dijela svojih primanja (a hvala Bogu ima ih) u korist socijale pa će imati i kvalitetniju podršku građana!
13.08.2010 - cool232
... kad pročitam neke komentare na političkim temama faka me bude sram s kakvim personama dijelim grad... :( svi ste svi ste vi ist plavi, crveni, crni kavi očete i najveći problem je što na izborima biram između dreka i govna tak da uvijek fulam...
13.08.2010 - Ivana
Vesni Škare-Ožbolt svaka čast što je maknula grupicu alkoholičara, crvenih i klijenteli9stičkih nastrojenih gadova!
13.08.2010 - Ivana
Ma ti likovi iz hnsa i sdpa su toliko glupi i najivni. LJudi komunizam umire i u Hrvatskoj!!!!!!!! Hvala Franji Tuđmanu što nas komunisti više ne tlače, a nismo toliko ludi da čemo glasati za njih na sljedečim izborima. Fuj ogavna stoko crvena sa zvijezdama na čelu!!! FUJ FUJ FUJ! Zaboravite jugoslaviju, nikada je više neće biti!
12.08.2010 - Toni
Uostalom, danima prije same sjednice Gradskoga vijeća istaknuti dužnosnici HDZ-a javno su se hvalili da je „sve dogovoreno s ministrom Mlakarom“ - poručuju Fabijančić Križanić, Beus i Fadljević. ... Čim napišu nešto ovakvo, znaš da je cijelo priopćenje tek pamflet očajnih luzera. Popušili ste! Pa-pa!
12.08.2010 - 2rijgphnib
Ma taj Beus zna samo sraćkat i bojat se za fotelju! Neka prihvati poraz i časno odstupi! SROLJO!
11.08.2010 - cool
Zakaj nisem znenađena. Od ovakvih niš nije čudaj. Kaj bi se čovek imel ščuđavati za onu zblajhanu, botoksiranu, korumpiranu i pokvarenu VŠO a i ostale vu družine Kradeze ZNA SE, bandite kaj se nas sve vu propast doveli i deli
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati