05.03.2010

Europske cirkusne skupine u Gorici


Završna selekcija radova mladih cirkuskih skupina, u sklopu europskog projekta Jeunes Talents Cirque Europe, održava se 6. i 7. ožujka 2010., na Sceni Gorica u Velikoj Gorici.

Nakon lokalnih selekcija održanih u raznim europskim gradovima (Helsinki, Neerpelt, Santiago de Compostela, London i Bourg-saint-Andéol), upravo će se na hrvatskom izboru doznati kojih će deset skupina, od njih 33 koje su dobile priliku predstaviti se pred međunarodnim žirijem (izabrane među više od 150 pisanih prijava), ostvariti titulu laureata JTCE koja donosi financijske, rezidencijalne, produkcijske, administracijske i druge vrste potpora za realizaciju novih cirkuskih predstava.

Na Sceni Gorica svoje će work-in-progress kreacije u 20-minutnom obliku prezentirati Genius Sweatshop i Off The Wall Theatre iz Velike Britanije, Staffmanipulation iz Austrije, My!Laika iz Francuske, KrK iz Slovenije, te Positive Force, jedina hrvatska skupina koja se uspjela plasirati u najuži krug natjecanja.

Skupine će, uz izvedbenu prezentaciju, razgovarati sa žirijem, koji čine ugledni poznavatelji cirkuskih i izvedbenih umjetnosti iz Francuske, Belgije, Španjolske, Velike Britanije, Švedske, Finske, ali i ravnatelj Festivala novog cirkusa Ivan Kralj koji je za vgdanas rekao da građani mogu doći pogledati natjecanje. Ipak imajte razumijevanja da je događaj službenog natjecateljskog tipa u kojem je sastavni dio razgovor sa žirijem.

Prezentacije u subotu održavaju se između 14 i 18 sati, a u nedjelju između 11 i 17 sati. Laureati Jeunes Talents Cirque Europe projekta 2009.-2010. bit će poznati te javno proglašeni na press konferenciji u ponedjeljak, 8. ožujka, u 15:00, u Francuskoj medijateci u Zagrebu.

Hrvatski dio Jeunes Talents Cirque Europe projekta organizira Mala performerska scena (kroz Cirkuski informacijski arhiv), uz potporu Europske komisije (program Kultura 2007-2013), Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, te Francuskoga instituta u Zagrebu.

izvor: cirkus.hr


Komentari
05.03.2010 - DessTanujesz
Hoće li nastupati i članovi naše Vlade i parlamenta? Ako da, dolazim...
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati