21.02.2011

Egipatske piramide u POUVG

Na spomen riječi Egipat prva asocijacija su piramide. Iako najpoznatije građevine svijeta, one već tisućama godina čuvaju svoju tajnu. Tajanstvene, zagonetne, gotovo vječne ... Tko su bili njihovi graditelji? Što je bila njihova prava svrha? Zar su doista tek spomenik pogrebne megalomanije? Čemu onda kompleksni sustav prostorija unutar i ispod njih? Zašto se do piramida moglo doći barkama kroz kanale koji su ih povezivali s Nilom? Nova istraživanja arheologa, povjesničara i astronoma ipak otkrivaju još poneki djelić ove velike tajne.

Više o egipatskim piramidama moći ćete čuti u utorak, 22. veljače, u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu na predavanju o jedinom svjetskom čudu koje i danas možemo vidjeti. Ulaz je slobodan.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati