11.03.2010

Državna smotra vježbeničkih tvrtki u Gorici


Ekonomska škola Velika Gorica danas je domaćin 5. državne smotre (sajma) vježbeničkih tvrtki, koju za srednjoškolce ekonomskog usmjerenja, jednom godišnje, organizira Agencija za strukovno obrazovanje.

Na smotri sudjeluju 33 vježbeničke tvrtke - većinom 'registrirane' za proizvodnju, trgovinu, turizam i agencijsko posredovanje - iz isto toliko srednjih škola s područja od Dubrovnika do Osijeka.
«Kroz vježbeničku tvrtku učenici (simulacijom) prolaze cijeli proces poslovanja, a na ovakvim smotrama sklapaju poslove, potpisuju kupoprodajne ugovore... Pokazuju ono što su naučili u školi - kaže Martina Režek Cvetko, koordinatorica Središnjeg ureda Agencije za strukovno obrazovanje, dok njezina kolegica Elizabeta Fortunato dodaje da na ovogodišnjoj smotri sudjeluju najaktivnije  vježbeničke tvrtke. Među njima su i tri s područja županije - iz velikogoričke Ekonomske, samoborske Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole, te SŠ “Ban Josip Jelačić” iz Zaprešića.

Otvorenju smotre prisustvovao je zamjenik župana Rudolf Vujević, podsjetivši tom prigodom na značajna ulaganja Županije u podizanje obrazovnog standarda, posebno gradnju škola i sportskih dvorana. 
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a