07.03.2010

Dramski studio u Gorici


U sklopu Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica već duži niz godina djeluje Dramski studio. Osim dramske edukacije cilj studija je razvijanje verbalnog izraza, izražajnosti, smisla za druženje, a svakom polazniku pruža da poboljša mogućnost javnog nastupa i komunikacije.

Posjetili smo najmanju skupinu velikogoričkih glumaca na jednom od njihovih druženja. Izraz njihovih lica i veselje s kojim su dolazili govori sve o tome što oni misle o Dramskom studiju. Nestrpljivo su čekali trenutak kada će započeti svoj igrokaz pod reflektorima pozornice Dvorane Galženica.

"Kroz igru i ples uče o osnovnim zakonitostima glume, a rad u skupinama pomaže socijalizaciji djece koja kroz druženje i zajednički rad razvijaju osjećaj za toleranciju i uče pravilno komunicirati" - istaknula je voditeljica predškolske skupine Sandra Toplek.

Pitajući mališane, najviše ih veseli kada sami nešto naprave, a zatim svoj trud mogu pokazati prijateljima i roditeljima na završnim predstavama. Pričajući priče i glumeći u njima te radeći s lutkama koje su sami napravili razvijaju svoju maštu i kreativnost. I iako im se sada sve ovo čini kao igra možda jednog dana netko od njih zaigra na poznatim daskama hrvatskog kazališta.

Vrata dramskog studija otvorena su za sve. Rad se odvija u skupinama, a metode su usklađene s iskustvom i dobi polaznika
(mlađa, školska, srednjoškolska, studentska, odrasla...). Jedan od voditelja je i glumac Scene Gorica Stipe Kostanić koji vas svojim znanjem i iskustvom zasigurno može zaiteresirati da upoznate specifičnosti redateljskog, dramaturškog i glazbeno – scenskog stvaralaštva te razvijete likovne, plesne i glazbene sposobnosti.

Nikada nije kasno da otkrijete svoj skriveni talent ili steknete jedinstveno iskustvo koje će vam pomoći u privatnom i profesionalnom životu. Ako volite izazove svakako se pridružite. Upisi traju tijekom cijele godine.

aa


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati