03.02.2010

Donacija Zakladi Ana Rukavina


Marija Rukavina, voditeljica zaklade Ana Rukavina i majka preminule novinarke čije ime zaklada nosi, danas je od Grada Velike Gorice primila donaciju od 20 tisuća kuna koja će se upotrijebiti za tipizaciju krvi odnosno proširenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.

Time je Velika Gorica prvi grad koji se priključio akciji Hrabro srce zagrebačkog prstena u kojoj se prikupljaju sredstva za Zakladu. Zaklada je prikupila 33 tisuće uzoraka ljudi koji su spremni donirati matične stanice, ali kako je tipizacija skupa do sada je obrađeno 13 tisuća uzoraka. Voditeljica zaklade rekla je kako je cijena američkog testa 1580 kuna, ali da su pronašli povoljnije europske po cijeni od 1080 kuna.

zakladarukavina.jpg
Voditeljica Zaklade Marija Rukavina sa predstavnicima Grada

Od koncerta u prosincu i telefonskih donacija građana prikupilo se sredstva za obradu još 1000 uzoraka, a sa donacijom Vlade RH i Kliničkog centra Rebro nadamo se da ćemo doći na 20 tisuća tipiziranih uzoraka do kraja godine - poručila je gđa. Rukavina.

Ovom prigodom Marija Rukavina zahvalila se Gradu što je u teškim vremenima pronašao sredstva za pomoć, te svim goričanima koji su do sada se prijavili u Registar donora i pomagali Zakladi Ana Rukavina
.
Podijeli


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati