18.07.2010

Domek radno kroz ljeto

Iako smo u vrućem srpnju i u jeku zasluženih godišnjih odmora, novoosnovana turopoljska udruga DOMEK turopolski radi punom parom. Što zbog inače visokih temperatura, a što zbog želje da svoje Statutom zacrtane ciljeve počne što prije realizirati.

Da podsjetimo, DOMEK turopolski je kulturalna udruga građana i pravnih osoba koja briguje o njegovanju turopoljskog govora, promotivno djeluje na vrednovanju i zaštiti kulturalne i prirodne baštine Turopolja i sprječavanju njihovog propadanja, te na javnom promicanju razumijevanja, tolerancije i prožimanja svekolikih kulturnih dobara svih žitelja Turopolja.

Osnivačka skupština je održana 07. srpnja kojoj je, osim osnivača, prisustvovalo desetak kandidata za članove, izabrana su tijela upravljanja Udrugom, usvojen Statut i donesena odluka o upisu Udruge u registar udruga. Prva sjednica Upravnog odbora održana je već 09. srpnja, a druga tjedan dana kasnije.

Od donesenih odluka i zaključaka na sjednicama Upravnog odbora, za ovo izvješće bi se mogle izdvojiti najznačajnije: Udruga će pokrenuti izdavanje tiskovine pod nazivom DOMEK turopolski. Za  izdavača je izabran predsjednik Upravnog odbora Slobodan pl. Pukanić, a glavni i odgovorni urednik će biti Zdravko Lučić. Osnovan je Izdavački savjet čiji početni sastav čine Zdravko Lučić, Borna Fürst Bjeliš i Radivoje Jovičić. Usvojen je izgled i sadržaj Obaviesno pristupnog listeka u kojem se građane i potencijalne članove upoznaje sa općim odredbama i ciljevima Udruge, članstvu, pravima i obvezama članova, te visinom članarine za 2010. godinu.

Na kraju napomenimo da Udruga do sada broji 27 članova, a zainteresirani građani se za sve informacije vezane za rad Udruge mogu javiti na e-mail adresu: domek.turopolski@gmail.com ili kontakt brojeve: predsjednika Udruge 098 9212 877, predsjednika UO 098 462 185 i tajnice 098 659 103.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati