°C 14

Zov divljine: Premijerno izvedena nova predstava Scene Gorica

03.12.2018.

Ivana Ćurić

Premijera predstave „Zov divljine“, koja na komičan način progovara o ženskim problemima suvremenog doba, privukla je proteklog petka u Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, velik broj javnih osoba koje su došle podržati glavne glumice u novoj predstavi Scene Gorica: Ines Bojanić, Hanu Hegdušić, Ninu Kaić Madić i Jasnu Palić Picukarić.

Predstava prati četiri žene koje odlaze na izlet u duboku šumu, daleko od civilizacije. Šuma ih polako uzima pod svoje, one zaboravljaju na svoje društvene inhibicije i otvaraju se jedna pred drugom kao nikada dosad. Na kušnju dolaze njihova dugogodišnja prijateljstva i veze s muškarcima koje su ostavili u civilizaciji, i dok ih divljina zove muklim urlicima, one spoznaju da su, usprkos trenju koje narušava njihove odnose, uistinu jedna drugoj najveća potpora.

Kada ih izdaju mjehuri od života u koje su se tako toplo učahurile, nastupa njihova istinska divlja priroda. Možda ne trče s vukovima, ali shvate svoju veliku snagu koja je jača od svih životnih nedaća koje vrebaju u svakodnevici. I pritom se vraški dobro zabavljaju.

Redateljica predstave je Lea Anastazija Fleger, a tekst potpisuje Kristina Kegljen. Prva "repriza" predstave zakazana je za ponedjeljak, 3. prosinca, kada od 20:00 sati ponovno igra u Dvorani Gorica. Ulaznice po cijeni od 50 kuna možete kupiti na info pultu Učilišta.