°C 17

Za Dan mjesta seoske igre

12.08.2017.

Igor

Povodom obilježavanja Dana mjesnog odbora Kobilić, a uz pokroviteljstvo Grada Velike Gorice te uz sudjelovanje Nogometnog kluba Vatrogasac, Vijeća mjesnog odbora Kobilić, Udruge umirovljenika Kobilić te DVD-a Kobilić i ove će se godine održati seoske igre.

Natjecanje u starim seoskim igrama kojima su se zabavljali naši djedovi bake održat će se u nedjelju 20. kolovoza od 10 sati na terenu Nogometnog kluba Vatrogasac. Neke od pripremljenih igara su; nošenje jajeta na žlici, skok u dalj, pretakalo, vožnja tački, bacanje kamena, trčanje u vreći, potezanje užeta, bistrički ringišpil te trka parova. Organizator najavljuje ludu ljetnu zabavu za sve koji žele sudjelovati na igrama ili samo navijati za svoju ekipu.

Prijavljena ekipa mora se sastojati od najmanje pet članova. Prijave za sudjelovanje primaju se najkasnije na dan održavanja do 10 sati. Kotizaciji po ekipi iznosi 50 kuna, a za najvještije osigurane su zanimljive nagrade.

Također, u neslužbenom dijelu organizator će prirediti igre za najmlađe, ali i podijeliti grah za sve koji se odluče na dolazak u Kobilić.