°C 0

Vukovinčani spremaju novu manifestaciju

06.07.2017.

ivana

Iza Udruge "Vukovina u srcu" je prva godina dana, otkako su se mještani i formalno okupili pod ovim imenom selo se budi, mladi i stari se sve više interesiraju da se i sami uključe u razna događanja kako bi svi zajedno pokazali da u slozi mogu puno toga napraviti.

Nakon lanjskog uređenja dječjeg parka i javnih površina u selu, prvog božićnog sajma, posjet prijateljskim udrugama, osvojene nagrade na Turopoljskom fašniku , sudjelovanja i gostoprimstva u ovogodišnjoj Buševskoj biciklijadi i brojnih drugih događanja, došlo je vrijeme i za organizaciju nečeg novog u samoj Vukovini.

Mjesto manifestacije je dvorište kurije Alapić gdje će 5. kolovoza zamirisati domaći pečenici, a uz logorsku vatricu bit će to prilika i za uživanje u filmskoj večeri te da na sasvim drugi način pod zvjezdanim nebom doživite skulpture kipara Mladena Mikulina koje krase dvorište ispred i iza kurije. Na ideju su došli spontano i prirodno jer svake godine nekolicina mještana bi se skupila i uživala upravo u ovom običaju. Prošle godine tako je bilo u središnjem seoskom parku, pa su zaključili da bi baš takva jedna manifestacija godila u kolovozu.Manifestaciju "Vidim, čujem i mirišem ljeto" kao što joj sam naziv kaže smjestili smo na sredinu ljeta kada u okolici nema puno sličnih događanja. Starije su generacije ljetne večeri nekad često provodile uz pečenje kukuruza, miris je to koji vjerujemo svakom budi lijepa sjećanja, dok će oni mlađi to tek doživjeti. U sklopu događanja pripovjedači će pričati priče iz našeg kraja, izrađivat ćemo lutkice od komušine, naučiti kako ispeći najbolji pečenik. Kino POUVG će u dvorištu kurije prikazivati film KUD-a Čiče i još jedan obiteljski film po izboru urednice kina. Želimo svojim mještanima ponuditi još jedno druženje koje će skratiti duge ljetne noći i biti još jedna prigoda da sumještane i sve goste dobre volje okupimo uz dobar program i dobro veselo društvo, ali i da još ponešto i saznaju o zanimljivostima Vukovine-rekla nam je predsjednica Udruge Vukovina u srcu, Sandra Maršić.


Sve se održava uz pomoć suorganizatora Muzeja Turopolja, akadmeskog kipara Mladena Mikulina i POU VG-a te pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice i Turističke zajednice GVG-a, a detaljnije o svemu obavijestit ćemo vas na vrijeme.