°C 8

Volonterska akcija: Uskršnja radionica za klince

12.03.2018.

Redakcija

U Muzeju Turopolja od 12. do 23. ožujka, uz podršku Volonterskog centra Velika Gorica organizira se „Uskršnja radionica“ za osnovnoškolce. Svakog proljeća Muzej organizira radionice za djecu na kojima izrađuju ukrase vezane uz temu Uskrsa, a pozivaju volontere da im se pridruže i pomognu u radionicama.

Organizatori su za najmlađe (prvi i drugi razredi osnovne škole) osmislili jednostavnije radionice izrade uskršnjih motiva na stiropornim jajima (dodatni materijali: filc, pomponi, flomasteri, pribadače). Za djecu od trećeg do osmog razreda organizirane su radionice tradicijskog ukrašavanja jaja voskom. Po sirovim jajima djeca ispisuju tradicijske motive voskom, potom se jaja kuhaju u tekstilnim bojama. Vosak se u procesu kuhanja otapa, motivi ostaju.

-Djeci i djelatnicima Muzeja pridružit će se i volonteri i ovom prilikom molimo zainteresirane volontere da nam se jave. Volontersko mjesto uključuje pripremu radnog prostora i materijala, pomoć djeci pri rukovanju materijalima i izradi pisanica i upućivanje u tradicijsko ukrašavanje jaja-izvijestili su organizatori.

Radionice će se održavati svakog radnog dana od 10 i do 14 sati s tim da bi volonteri trebali doći oko pola sata ranije, a radionice će trajati oko sat vremena. Svim volonterima osigurani su upisani volonterski sati i odlično iskustvo, a javiti se mogu na jmatijasic@muzej-turopolja.hr ili na vcvg@zamisli.hr