°C 8

Velikogoričankama nagrade na izložbi keramike

11.04.2018.

Redakcija

U dvorcu Batthyny u Ludbregu prošlog je vikenda održana izložba keramike Centrum mundi 2018.

Ove godine prva tri mjesta keramičkih radova osvojile su Velikogoričanke Marita Burić Teskera, Mirjana Marenić i Đurđica Brebrić. Iza njih su brojne skupne ali i samostalne izložbe te su nagrade samo jači vjetar u leđa za danju ustrajnost i još veću ljubav za umjetničko izražavanje u keramici.

Legenda iz vremena Rimljana kaže da su baš u Ludbregu bili zamišljeni i opisani krugovi zemaljski, na čijim se obodima i danas nalaze velike europske metropole.

Ludbreg je baš na tom mjestu takvom silinom satrla nečastivog u zemlju da je na suprotnoj strani kugle zemaljske eksplodiralo tlo, od kojeg je danas ostao samo mali otočić Antipodes, a u Ludbregu i danas na tom mjestu izvire voda koja istovremeno i gori jer dolazi iz samog središta zemljine kugle.

Baš se na tom mjestu u Ludbregu združuju zemlja, voda, vatra i zrak, a Ludbrežani im kao vrsni vinogradari pridružuju još jedan element – iskričavo ludbreško vino.

 Upravo na tako zadanu temu radovi koji su osvojili nagradu ove godine su radovi naših sugrađanki.

 

 

 Galerija slika

Velikogoričankama nagrade na izložbi keramike Velikogoričankama nagrade na izložbi keramike Velikogoričankama nagrade na izložbi keramike Velikogoričankama nagrade na izložbi keramike Velikogoričankama nagrade na izložbi keramike