°C 18

Useljenje u Centar za posjetitelje do kraja godine

02.08.2017.

Juraj

Radovi na projektu Centra za posjetitelje Turističke zajednice Velike Gorice nastavljaju se i u ljetnim mjesecima. Projektantica Nikolina Jelavić Mitrović predala je idejni projekt multimedijalnog postava, a za dva tjedna bit će gotov i izvedbeni projekt. Centar za posjetitelje svoja bi vrata građanima trebao otvoriti do kraja godine, a procjena ukupnih ulaganja Grada i Turističke zajednice do potpunog završetka objekta, multimedijalnog postava i uređenja novog pješačkog trga ispred Centra, je osam milijuna kuna.

"Centar za posjetitelje uskoro će postati novi dom Turističke zajednice, ali i mjesto druženja Velikogoričana i posjetitelja našeg grada. Još važnije, izgradnja Centra prvi je korak kojim želimo obnoviti i oživiti povijesno središte Velike Gorice", istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

U glavnoj zgradi Centra, kroz usklađenu digitalnu prezentaciju kulturne materijalne i nematerijalne kulturne baštine i usmene preporuke informatora Turističke zajednice, posjetitelj će dobiti sliku turističke destinacije Turopolje, ponuđenih mogućnosti  i vremena potrebnog da se Turopolje doživi kroz sve njegove potencijale.

"Suvremene prezentacijske metode digitalne tehnologije oživjet će naše drveno graditeljstvo, slikarstvo,  glazbu, tradiciju Plemenite opčine turopoljske, očuvano prirodno bogatstvo  i načina života u Turopolju", ističe direktorica TZ Milada Mesarić koja dodaje kako izgradnjom ovog objekta započinje nova faza razvoja turističke destinacije.

"Turist putuje u potrazi za novim znanjima, za novim doživljajima, za novim užitcima. Zato mu u Turopolju možemo ponuditi puno toga; od posjeta vrijednim spomenicima materijalne kulturne baštine, manifestacija na temu nematerijalne kulturne baštine, sportskih natjecanja, rekreacije i aktivnog boravka u okruženju naših rijeka Save, Odre i Kupe, do ukusne domaće hrane i pića", zaključuje Mesarić.

Galerija slika

Useljenje u Centar za posjetitelje do kraja godine Useljenje u Centar za posjetitelje do kraja godine Useljenje u Centar za posjetitelje do kraja godine Useljenje u Centar za posjetitelje do kraja godine Useljenje u Centar za posjetitelje do kraja godine Useljenje u Centar za posjetitelje do kraja godine