°C 7

U subotu Veliki fašnik uz Miroslava Škoru

07.02.2018.

Ivana Crnković

Nakon pobune na vlasti i preuzimanja vladavine u ruke Princa Fašnika te Pajceka, Luka i Žira, velika fašnička povorka 109. Turopoljskog fašnika slijedi nam u subotu, 10. veljače. Dan kasnije slijedi i nastup Malih fašničkih skupina u Parku dr. Franje Tuđmana.

-Fašnička povorka je glavno obilježje našeg fašnika i ove godine kreće iz Školske ulice u 14 sati, svojom uobičajenom trasom. Imamo odličan odaziv domaćih grupa i na to smo ponosni jer kad ovakav događaj ima potencijal i podršku u lokalnoj zajednici, ima i svoju budućnost. Danas svaki grad i veće mjesto imaju svoj fašnik i važno je stoga imati dovoljno grupa iz svojih redova. Kada se mi dobro veselimo i zabavljamo, to primjećuju i grupe iz drugih gradova koje nam dolaze u goste-rekla nam je direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić.

Sudeći prema trenutnoj prognozi, u subotu, 10. veljače, očekuje nas oblačno vrijeme, ali bez padalina, pa se očekuje da će fašnički plan proteći u najboljem redu.

- Vjerujem da će povorka biti lijepa i bogata kao i do sada. Na parku Tuđmanovom će biti šator s ugostiteljskom ponudom te bendovi, a glavni gost je Miroslav Škoro koji će nastupati od 21 sat. Škoro dugo nije bio u Gorici i mislim da ćemo se dobro provesti i da će to biti jako dobar koncert-zaključila je direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice, a nama preostaje da pripremimo svoje kostime i zabavimo se na još jednom Turopoljskom fašniku.