°C 18

Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima

07.08.2017.

Igor

Nakon dvadeset dana provedenih u prirodi članovi Turopoljske udruge skauta „Tur“ krajem prošlog tjedna vratili su se kući s dvije uzastopne višednevne aktivnosti.

Na logorovanju u Donjem Velemeriću, u Općini Barilović sudjelovalo je 59 članova udruge, a potom je njih 28 nastavilo druženje na Smotri Saveza izviđača Hrvatske u Općini Kamanje, kraj Ozlja, na kojoj se od 23. srpnja do 02. kolovoza okupilo 1200 izviđača iz cijele Hrvatske, te gosti iz Francuske, Belgije, Izraela, Makedonije i Srbije.

Unatoč izuzetno visokim temperaturama, turopoljski su skauti odradili sve planirane programske aktivnosti, a spas od vrućine potražili su u vodama rijeka Korane i Kupe. Višednevne aktivnosti u prirodi za skaute su prilika da primijene znanja i vještine koje su uvježbavali kroz godinu. Na Smotri izviđača u Kamanju sudjelovali su na Državnoj izviđačkoj olimpijadi, na nizu zanimljivih radionica te na turniru u scoutballu.

Bila je ovo prigoda i za svečano primanje novih članova u udrugu. Tako je u Donjem Velemeriću obećanje dalo 15-tak poletaraca i pčelica, koji su konačno oko vrata stavili skautsku maramu u boji odreda, dok je desetak članova položilo zavjet i tako iz kategorije poletaraca prešlo u mlađe izviđače.

Posebno svečano bilo je prilikom davanja zavjeta na zidinama Starog grada Ozlja, nakon kojega su turopoljski skauti na temperaturi od čak 38 stupnjeva odradili izuzetno zahtjevu hodnju od osam kilometara ozaljskim krajem te su odali počast slikarici Slavi Raškaj, na njenom grobu u Ozlju.

Galerija slika

Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima Turopoljski skauti na višednevnim aktivnostima