°C 15

Pridružite se velikoj akciji čišćenja okoliša!

04.10.2018.

Petar Brnada

Udruga Vukovina u srcu, Mjesni odbor Vukovina, Mjesni odbor Staro Čiče i ostale mjesne udruge uz potporu Grada Velika Gorica organiziraju veliku eko akciju čišćenja okoliša naziva "Kaj vas nije sram?".

Akcija će se održati ove subote, 6. listopada, s početkom u 9 sati, a u sklopu iste čistit će se alternativni biciklistički i pješački putevi koji od Vukovine vode prema Velikoj Gorici.

Tako će sudionici akcije od smeća čistiti put uz Vukovinsko polje (od Vukovine prema Kurilovcu) i  jezero Vukovina (Staro Čiče) odakle kreće stari radarski put prema Gorici.

-Iz dana u dan svjesni smo koliko je važna razvijena eko-svijest u nama i koliko je važno razvijati je kod djece i podsjećati one starije da priroda bez nas može živjeti, ali mi bez nje ne možemo! Cilj nam je provesti sve aktivnosti zadane projektom " Kaj vas nije sram???!!" kako bi nastojali spriječiti nastanka divljih deponija i zagađivanja okoliša u našem kraju- poručuju organizatori ove hvalevrijedne akcije te dodaju da je okupljanje volontera predviđeno pokraj Konzuma u Vukovini.