°C 1

Prepun dom na Martinju u Mraclinu

13.11.2017.

ivana

Martinjsko veselje vladalo je širom Turopolja i Vukomeričkih gorica u vikendu iza nas, a posebna proslava održala se u subotu u Mraclinu.

Tamo su se za nezaboravno Martinje pobrinule, a ko drugi, nego žene. Društvo žena “Anđela Lovreković” ili skraćeno Anđele, organiziralo je pravu feštu uz tamburaše i “krštenje mošta”.

-Krštenje je obavio naš biškup Damir Šafar, uz pomoć Tomislava Galekovića Brke, dok nas je svetom vodicom sve poškropil domištrant Zlatko Kovačić. Preobrazbi mošteka u mlado vino kumovala je Jasna Čunović. Naše je Martinje okupilo 200-tinjak gostiju, pa se već dugo ne pamti da je Dom bio ispunjen tolikim brojem ljudi. Osim naših mještana, kojih je bilo u najvećem broju, na ovaj veseli skup potegnuli su mnogi iz Zagreba, Velike Gorice, te i iz drugih mjesta našega preljepog Turopolja. Trud i rad nas članica Društva žena i te kako se je isplatio. Ponosne smo jer smo se uhvatile u koštac s velikim poslom, koji je – uz dobru organizaciju nas dvadesetak aktivnih članica – odrađen na opće zadovoljstvo. Ovo je bilo naše prvo Martinje, no nadamo se da će prerasti u tradiciju, a eventualne greškice imat ćemo prilike popraviti već iduće godine. Sudeći po tome da su zadnji nam gosti napustili dom u 4 sata ujutro, možemo zaključiti da je zabava bila odlična-poručile su "Anđele" najavivši nova događanja u Mraclinu već u prosincu.

(foto:Vesna Tafra)

 

Galerija slika

Prepun dom na Martinju u Mraclinu Prepun dom na Martinju u Mraclinu Prepun dom na Martinju u Mraclinu Prepun dom na Martinju u Mraclinu Prepun dom na Martinju u Mraclinu Prepun dom na Martinju u Mraclinu