°C 19

Predstavljanje knjige Milka Valenta "Otvorena rosa"

12.03.2018.

Redakcija

U Gradskoj knjižnici Velika Gorica, u Središnjem odjelu za odrasle održat će se predstavljanje najnovije knjige književnika Milka Valenta „Otvorena rosa“, u srijedu 14. ožujka u 19 sati.


Milko Valent, prozaik, pjesnik, dramatičar, esejist i kazališni kritičar, rođen je 1948. u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost. Suradnik je stotinjak časopisa, magazina i novina te mnogih radijskih programa i nekoliko internetskih portala. Dosad je objavio 32 knjige. Zastupljen je u 29 antologija i 49 domaćih te inozemnih izbora, zbornika pregleda i panorama poezije, proze, drame i eseja. Brojni njegovi tekstovi prevedeni su dosad na trinaest jezika.

-Kao i uvijek, od Valentove poezije možete očekivati provokaciju, simboliku, erotizam i urbane teme poput danas sveprisutnog fenomena korištenja društvenih mreža. Poezija, kao i ostale književne vrste, za Valenta je uvijek predstavljala područje borbe, prije svega protiv banalnosti svakodnevice. Njegova se književnost obraća svima koji ne žele i ne mogu pristati na osrednjost i ispraznost. Svi su pozvani da se kroz Valentovu čaroliju riječi okupe na ovom poetskom druženju- izvijestili su iz Gradske knjižnice.