°C 15

Poznati prvi kantautori 7. Exposure Music Festivala

31.10.2018.

Petar Brnada

Nakon samo desetak dana od otvaranja prijava za 7. Exposure Music Festival već su poznata imena prvih kantautora koji će na Ranchu Kurilovec zasvirati 14. i 15. lipnja.

Riječ je irskom kantautoru Shane O'Fearghailu te kantautoru Milanu Kosanoviću koji dolazi iz Kljajićeva kraj Sombora.

-Shane O'Fearghail poznati je irski kantautor iz Dublina, s trenutnom adresom u Beču. Već je imao priliku predstaviti se na EMF-u, a iduće godine na Ranch Kurilovec dolazi kao pobjednik s partnerskog festivala. Zahvaljujući partnerstvu sa Sofia singer songwriter festivalom otvorila su mu se vrata za još jedan nastup na EMF, ovoga puta sa svojim pratećim bendom The Host- rekli su organizatori festivala.

Shane je do sada izdao tri studijska albuma, njegov stil s lakoćom ulazi u irski indie folk, a ljubitelji glazbe povezuju ga s imenima poput REM, Crowded House, Rufus Wainwright III ili Ron Sexsmit.

Na pozornici je uvijek pun energije i u stalnom kontaktu s publikom. Irska glazba Shaneova je prva ljubav te se svatko tko se nađe u publici osjeća kao u nekom dobrom pravom irskom pubu.

-Pošto je teško uloviti njegov slobodan termin, jako nam je drago nam što će ove godine Shane O'Fearghail & The Host nastupiti u Velikoj Gorici- ističu organizatori EMF-a.

Milan Kosanović kantautor je iz Kljajićeva kraj Sombora u Srbiji. Glazbom se bavi prvenstveno iz ljubavi, a njegove pjesme bi mogle oduševiti ambiciozne kolege autore, ali i zadovoljiti i poprilično zahtjevne slušatelje. Zahvaljujući pobjedi na ovogodišnjem novosadskom TAKT festivalu, kao jednu od nagrada dobio je i nastup na sedmom izdanju Exposure music festivala.

-TAKT festival, punim imenom Tradicionalno Akustično Kompozitorsko Takmičenje, još je jedan festival koji, sa zajedničkim ciljem promoviranja autorske, akustične glazbe mladih izvođača uspješno surađuje i “razmjenjuje glazbene talente” s velikogoričkim Exposureom-doznajemo od organizatora.

Nastave li u ovom ritmu, sigurno je da će prvi hrvatski open air singer songwriter festival i u ovome izdanju ugostiti najbolje kantautore međunarodne glazbene scene.

Foto: Exposure Music Festival