°C 15

Otvorene prijave za 7. Exposure Music Festival

22.10.2018.

Petar Brnada

Najveći europski open air singer songwriter festival, Exposure Music Festival, otvorio je prijave za svoje sedmo izdanje.

Od milja nazvan “Glazbeni Stonehenge” festival se već tradicionalno izvodi na prekrasnoj lokaciji Rancha Kurilovec gdje će se održati i 14. i 15. lipnja 2019. godine. 

Osim što je glavna pozornica zapravo sastavljena od 8 manjih, posebnost festivala je i to što publika okružena pozornicama i smještena unutar kruga prati glavni festivalski program koji se odvija na način da svaki izvođač izvodi po jednu pjesmu, nakon koje nastup preuzima izvođač na sljedećoj pozornici. Svi izvođači su na svojim pozornicama za vrijeme trajanja cijelog programa, a njihovi nastupi odvijaju se izmjenično, u krug, u smjeru kretanja kazaljki na satu. U ukupno pet krugova kroz interaktivni trosatni nastup, svaki izvođač predstavlja se s ukupno pet autorskih pjesama. Nakon kantautorskih izvedbi, festivalski program nastavlja se uz nastupe popularnih izvođača na devetoj pozornici (odvojenoj od kruga), razne radionice te uz DJ-a koji do ranih jutarnjih sati publiku zabavlja u prostorijama Rancha Kurilovec.

Što se tiče uvjeta natječaja, prijaviti se može svatko tko je autor skladbi koje izvodi i živi bilo gdje u svijetu te na festivalu isti mora izvesti minimalno pet pjesama u trajanju preko tri minute.

Kantautor/ica može nastupiti u pratnji maksimalno jednog instrumentaliste i to na jednoj pozornici.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, grad, državu te umjetničko ime ukoliko ga koristite.

Potrebno je priložiti i tri pjesme u mp3 formatu ili linkove za youtube, soundcloud, myspace, facebook ili gdje god se mogu preslušati vaša autorska djela, kratku biografiju (ne više od jedne A4 stranice) u Office 97 formatu, fotografiju (osobni portret) u što boljoj rezoluciji te popis posebne opreme koja vam je potrebna na pozornici.

Osim toga možete priložiti bilo kakve dodatne informacije (Ukoliko imate izdavača, a isti propisuje posebne uvjete oko vaše izvedbe mole Vas da i to navedete u prijavi), broj telefona sa naznakom imate li Viber ili sličnu aplikaciju preko koje se može komunicirati, popis pet (5) pjesama koje ćete izvesti na festivalu (za njih će biti plaćena pristojba ZAMP) pri čemu je nužno da to budu isključivo vaše autorske pjesme) te okvirni iznos putnih troškova do Velike Gorice.

Prijave se šalju na exposuremusicfestival@gmail.com, a organizatori vam poručuju da ne zaboravite tražiti potvrdu primitka, jer ako Vam se ne jave kroz jedan dan, znači da nisu zaprimili mail.

Rok prijave na natječaj je 24. veljače 2019. godine, a objavu izabranih izvođača moći ćete pronaći 4. ožujka na službenoj Facebook stranici te će nakon toga biti objavljeni na glazbenim portalima.

Ukoliko ste izabrani organizator će vas kontaktirati između 24.02.2019. i 01.03.2019., pa vas mole da provjerite mailove, jer ukoliko s vama ne stupe u kontakt do 01.03.2019., smatrat će da ste odustali od nastupa.

Organizatori također napominju da ukoliko budete izabrani za nastup na festivalu svi troškovi koji uključuju spavanje, hranu, piće i prijevoz će Vam biti pokriveni/refundirani od strane organizatora festivala Udruge IZLAZ i POUVG- Pučko otvoreno učilište Velika Gorica.