°C 19

Ministar Krstičević posjetio Zrakopolovno-tehnički centar

09.03.2018.

Redakcija

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u petak je sa svojim suradnicima posjetio Zrakoplovno-tehnički centar (ZTC) u Velikoj Gorici.

Tom prilikom ministar je održao sastanak s predstavnicima centra, a ujedno je i obišao hangare za održavanje protupožarnih zrakoplova i helikoptera.

S obzirom na to da je Zrakoplovni tehnički centar ključna tvrtka za Ministarstvo obrane i za razvoj sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ministarstvo obrane, kao resorno ministarstvo, je u skladu sa Zakonom o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske predložilo strukturne promjene i nove članove uprave u Zrakoplovno-tehničkom centru.

Time se nastoji ostvariti cilj jačanja menadžmenta, ali i osigurati da ZTC i dalje može obavljati zadaće koje se prvenstveno tiču održavanja protupožarnih zrakoplova – Canadaira i Airtractora, helikoptera Kiowa Warrior te remonta helikoptera Mi-171 Sh i Mi-8.

Spomenutim promjenama MORH nastoji pospješiti procese upravljanja, pojačati suradnju ZTC-a s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom i unaprijediti sposobnosti ove ključne tvrtke koja se bavi deficitarnom djelatnošću i koja bi nakon certificiranja sposobnosti bila spremna ponuditi svoje usluge na međunarodnom tržištu, prvenstveno kroz NATO i EU agencije.

Foto: MORH