°C 10

Kosničke večeri uz vatrogasce i utakmicu Hrvatska-Rusija

05.07.2018.

Ivana Ćurić

Ove subote, 7. srpnja, održavaju se šeste po redu Kosničke večeri. Uz pjesmu i ples folklornih društava istog dana održat će se i 1.Memorijal "Josip Mužarić", a navečer slijedi i fešta uz VG Bend.

Sve počinje već u 15 sati vatrogasnim memorijalom koji će okupiti pomladak od 6 do 12 godina. Prvi je ovo memorijal u organizaciji DVD-a Kosnica i KUU Turopoljska tradicija, a nakon vatrogasnog natjecanja u 18 sati kreće program Kosničkih večeri.

Ove godine pred publiku na igralištu u Kosnici zaplesat će Hrvatsko seljačko pjevačko društvo Lipa iz Kosnice, KUD Pušća, Ogranak seljačke sloge Buševec, HPD Kučani, KUD Mošćenica, Ansambl Zlatne Godine, KUD Strmec, te VG bend koji će nakon službenog dijela ove manifestacije zabaviti sve posjetitelje. Za sve one koji se pitaju "A što je sa Svjetskim prvenstvom?" organizatori su mislili i na to.

-Za naše posjetitelje organizirali smo i veliku televiziju na kojoj će se moći pratiti utakmica Hrvatska - Rusija, za najmlađe posjetitelje osigurali smo zaprežne kočije koje će biti na raspolaganju svima onima koji se budu željeli voziti te ostale sadržaje. Ovaj projekt u zajedničkoj suradnji osmislili smo kao cjelodnevni događaj u našem mjestu, kako bi javnosti pokazali da zajedničkom suradnjom itekako možemo napraviti kvalitetne projekte za dobrobit našeg mjesta i mještana-izjavili su organizatori.

Kosničani su , naravno, mislili i na gastro ponudu pa neće nedostajati niti roštilja, kuhanih kobasa, kolača i drugih delicija. Sve je spremno, Kosničani vas čekaju!