°C 14

Kino Gorica: Besplatno na reviju francuskog filma

04.10.2018.

Ivana Ćurić

"Rendez vous au cinema" revija je koja se održava u nezavisnim kinima i promovira bogatstvo i raznolikost europskog filma. I ove godine u Mjesecu francuskog filma pogledajte četiri filma francuske produkcije, od komedije do drame, i to svake nedjelje.

Prvi film možete pogledati 7. listopada u 21:00 sat, a riječ je o drami/hororu "Oči bez lica". Nakon što mu je kći ostala iznakažena u saobraćajnoj nesreći, kirurg Génessier neumorno radi kako bi joj stvorio novo lice. On to čini otmicama mladih žena i pokušajima presađivanja njihovih lica. No, njegov svijet se počinje rušiti kada njegova kći shvati što radi.

U nedjelju, 14. listopada, na rasporedu je teen drama "Iz sve snage" s početkom u 18:30 sati. U središtu radnje je šesnaestogodišnjak Nassim smješten u udomiteljsku obitelj gospođe Cousin, no odbija se asimilirati s drugim štićenicima. Budući da još uvijek ide u srednju školu za djecu višeg socijalnog statusa, Nassim izmišlja za sebe sasvim novi život kojim se lažno predstavlja. Treba se samo pobrinuti da se ta dva života, stvarni i izmišljeni, nikada ne sretnu.

Komedija/drama "Pacijenti" 21. listopada prikazivat će se u 20:30 sati. Nakon ozbiljne sportske nesreće u bazenu, Ben, sada kvadriplegičar, stiže u rehabilitacijski centar. Tamo dijeli sudbinu, vrijeme, očaj, rezignaciju ali i ustrajnost i bljeskove radosti s drugim hendikepiranim osobama u borbi za svaki pomak dijela tijela. Nada i prijateljstvo pomažu im podnijeti svoje poteškoće.

Posljednji film u Mjesecu francuskog filma je animirani film iz 2017. godine "Veliki zli lisac i druge priče". Tko misli da je u selu mir i tišina, vara se. U njemu nalazimo vrlo živahne životinje, lisicu koja misli da je kokoš, kunića koji se ponaša poput rode... Ako želite pravi odmor, produžite vožnju kraj ovog mjesta. Sve o liscu saznajte u 18:30 sati.

I za kraj dodajmo, ulaz na sve projekcije u sklopu ove revije su potpuno besplatne.