°C 12

Gorički SDP u akciji "Prevencijom do zdravlja"

28.02.2019.

Petar Brnada

Gradska organizacija SDP-a Velika Gorica u subotu će u sklopu predstavljanja svog Nacionalnog programa zdravstvene politike održati akciju „Prevencijom do zdravlja“.

Riječ je o akciji koja će obuhvatiti mjerenje šećera i kolesterola u krvi, ali i razgovor i druženje sa građanima i tribinu na kojoj će gradski SDP s početkom u 18 sati predstaviti „Nacionalni program zdravstvene politike“ SDP-a o kojoj će govoriti dr. Saša Srića, internist i pulmolog, član Nacionalnog savjeta za zdravlje SDP-a i glavni koordinator Akcije „Prevencijom do zdravlja“.

-Održavanjem naše Tribine predstavljamo Nacionalnu politiku SDP-a ukazujući na probleme u hrvatskom zdravstvu koji su poprimili široke razmjere i bez ustručavanja možemo zaključiti da je zdravstveni sustav u ovom trenutku već kolabirao u smislu produženih lista čekanja te činjenice da smo na začelju EU po zdravstvenom standardu i uslugama, a nakon Hrvatske slijede Sjeverna Makedonija i Litva, da na dnevnoj bazi odlaze liječnici i medicinske sestre u zemlje EU, da je ugrožena sigurnost zdravstvenog osoblja, da je korupcija ušla u zdravstveni sustav te da se provodi tiha, ali sve glasnija privatizacija u hrvatskom zdravstvu- poručio je predsjednik Gradske organizacije SDP-a, Ozren Robić.

Kako su dalje istaknuli, SDP kao stožerna oporbena stranka danas, nudi rješenja za izlazak iz krize i oporavak hrvatskog zdravstva kao i vraćanje dostojanstva našim pacijentima i zdravstvenim djelatnicima.

Akcija će se u Pučkom otvorenom učilištu održati u subotu, 2. ožujka, a sve će započeti u 17 sati.