°C 19

Dan žena: Besplatno kino za Velikogoričanke

07.03.2018.

Redakcija

Pripadnicama ljepšeg spola kino Gorica sutra povodom obilježavanja Dana žena poklanja besplatan ulaz na dvije kino projekcije.

Povodom 'Ženijalnog dana' u kinu će biti prikazana dva filma, prvi je biografskog i glazbenog žanra pod nazivom 'Whitney: Biti svoja', u kojemu dokumentarist Nick Broomfield i legendarni redatelj glazbenih spotova Rudi Dolezal donose dosad neviđeni pogled iza pozornice na Whitney Houston u naponu slave te kirurški precizno seciraju silnice koje su dovele do preranog kraja njezine karijere i smrti 2012., u dobi od 48 godina, a koji možete pogledati u 18 sati.

Druga projekcija je 'Božja volja', humoristična drama o strahu od promjene i borbi za jednakost koja se prikazuje u 20 sati.

Politički i vjerski vođe u Švicarskoj još su se 1970. pozivali na „božanski poredak“ kao razlog zašto žene ne mogu imati pravo glasa.

Ovu nevjerojatnu stranicu u švicarskoj povijesti redateljica istražuje pričom o Nori, neupečatljivoj kućanici iz malenog sela koja mora naučiti kako postati čvrsta predvodnica lokalnih sufražetkinja.

Kada Nora organizira seoski sastanak u kojem poziva ljude da podrže žensko pravo glasa, njezina obitelj postaje predmet ismijavanja i maltretiranja od strane sumještana. Unatoč snažnom otporu, ona uspijeva okupiti lokalne žene koje kreću u štrajk i napuštaju svoje domove i obitelji.