°C 8

Bliži se Jurjevo: Bogat program uz koncert Miroslava Škore

16.04.2018.

Maja Ivčić

Plemenita opčina Turopoljska organizira tradicionalnu manifestaciju Turopoljsko Jurjevo u Lukavec gradu koje će se održati u nedjelju, 22. travnja. 

Tradiciju proslave Jurjeva u čast kršćanskog mučenika Sv. Jurja, zaštitnika povijesne postrojbe Turopoljski banderij, ujedno Dan Turopoljskog banderija, Plemenita opčina organizira već 26. godinu zaredom, a i ovoga puta priprema se zanimljiv i bogat program.

Cjelodnevno događanje oživjet će stari kaštel Lukavec gdje će se u nedjelju od 10 sati održati izložba konja Hrvatski posavac te 2. svjetsko prvenstvo u pripremi kotlovine. Tijekom dana odvijat će se program koji će podsjetiti na neka davna vremena – bit će tu dječjih radionica, seoskih igara, kulturno-folklorni program, sajam domaćih proizvoda, mogućnost vožnje kočijama, kamp izviđača, prikaz turopoljskog grunta uz domaće životinje i prikaz običaja. Predstavit će se i 15 povijesnih postrojbi koje će pristići iz svih krajeva Hrvatske te susjednih BiH i Mađarske, a koje će turopoljskoj povijesnoj postrojbi čestitati jubilarni rođendan.

Naime, ove godine Jurjevo će dodatno biti u znaku Turopoljskog banderija koji ove godine slavi 25. obljetnicu rada, a o čemu svjedoči i izložba "Turopoljsko bratstvo na prijelazu milenija" koja će se također ovom prilikom moći pogledati.

Jurjevo se svečano otvara u 17 sati, a od 20 sati održat će se paljenje jurjevskog krijesa nakon čega će se svi posjetitelji moći zabaviti uz koncert Miroslava Škore.

Ne propustite još jedno jurjevsko druženje u Lukavec Gradu.

Galerija slika

Bliži se Jurjevo: Bogat program uz koncert Miroslava Škore Bliži se Jurjevo: Bogat program uz koncert Miroslava Škore Bliži se Jurjevo: Bogat program uz koncert Miroslava Škore Bliži se Jurjevo: Bogat program uz koncert Miroslava Škore Bliži se Jurjevo: Bogat program uz koncert Miroslava Škore