°C 14

"Blato u dvorištu": Spelancije donose novi roman Ratka Cvetnića

22.11.2018.

Petar Brnada

U sklopu uvijek zanimljivih Dučecovih spelancija Mraclinci za vas ove subote pripremaju promociju novog romana Ratka Cvetnića pod nazivom „Blato u dvorištu“.

-Priča je to o povijesti i sadašnjosti, drugu Titu i svetom Pavlu, seksualnoj ekonomiji i pionirskom nogometu, fotoamaterizmu i najčešćim pogrješkama mladih vozača. I o svemu ostalom što nam se u međuvremenu dogodilo-kažu iz Mraclina.

Promocija novog romana Ratka Cvetnića, što ga je Mozaik knjiga objavio uz ovogodišnji Interliber, održat će se u mraclinskom Društvenom domu (Braće Radić 79) u subotu, 24. studenoga s početkom u 18 sati, a nakon pića dobrodošlice službeni protokol predviđa i nastupe uvaženih gostiju iz Zagreba.

Tako će Mraclin posjetiti dramski umjetnici Šiško Horvat Majcan i Matin Antunović dok će domaće snage predvoditi tamburaški sastav i ženska vokalna skupina Dučeca, uz njih ženski tamburaški sastav Srećice i veteranski sastav Dobre duše.

-O romanu će, kratko i precizno, kako to inače čini za potrebe HTV-a, besjediti novinar i pisac Vedran Kukavica. A zahvaljujući sponzorima (lokalni su ovaj put pošteđeni!), koji su kroz blato u dvorištu prišli s puno razumijevanja, nakon službenog dijela moći ćemo se opustiti uz tradicionalni mraclinski slijed: hladna Dučecova plata, potom lovački gulaš & štrukle s tropom, sve zahvaljujući angažmanu Ženskog društva “Anđela Lovreković”. U revijalnom tonu, u kojem se planira nastavak večeri, naći će se, naravno, i domaćega melšpajza- poručili su iz Mraclina.

Ulaz na promociju je slobodan, knjigu ćete moći nabaviti po posebnom popustu, a uz to će biti i hrane i pića za sve goste pa vas Mraclinci pozivaju da im se pridružite.

Foto: Mraclin.hr