10.05.2010

Dječji folklorni susret

 
Kulturno-umjetničko društvo “Mičevec”, podrškom Hrvatskog društva skladatelja organiziralo je u Velikoj Gorici dječji folklorni susret Zagrebačke županije “Mi smo djeca vesela”.

Sudjelovali su 'mali' folkloraši, uzrasta do 14 godina, iz deset kulturno-umjetničkih udruga - Folklornog ansambla “Mladost” iz Samobora, KUD-a “Ivanić” iz Ivanić-Grada, KUD-a Strmec iz Svete Nedelje, KUD-a “Mihovil Krušlin” iz Šenkovca, HKUD-a “Petar Zrinski” iz Vrbovca, KUD-a “Dučec” iz Mraclina, KUD-a “Stari grad” iz Lukavca, KUD-a Desinec iz Jastrebarskoga, KUD-a Mičevec, te KUD-a “Preslica” iz zagrebačkog Blata.


folklor mičevec

«Naši narodni plesovi i pjesme nude plemenitost, zajedništvo i radost. Ovakvim susretima želimo poticati glazbenu kulturu, posebno tradicijsku. Članstvom u kulturno-umjetničkim društvima djeca od malih nogu uče o svome identitetu i običajima svoga kraja», rekao je Vladimir Štarkelj, predsjednik KUD-a Mičevec.

www.zagrebacka-zupanija.hr


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati