18.06.2010

Diva

Večeras u 21 sat u Lukavec gradu održat će se kroz predstavu predavanje koje će pokušati objastniti pojam diva. Projekt DIVA zamišljen je kao multimedijalni lecture performance (predstava-predavanje) koji istražuje i razrađuje, u sociološkom i kulturološkom smislu, pojam diva. Radi se o svojevrsnoj demistifikaciji toga pojma.

Inspiriran je zanimljivom studijom Richarda Dyera Heavenly Bodies u kojoj on obrađuje pojam zvijezde od početaka filmske industrije do danas, pri čemu propituje odnos privatnog/javnog, individue/društva, iskrenog/izmišljenog, tjelesnog/mentalnog. Zanima ga kako se postaje zvijezdom te što nju u percepciji publike čini slavnom i nedodirljivom, kakva je mašinerija (press, moda, marketing) koja ju stvara i koja je prava pozadina (istina) te industrije?

Predstava - predavanje zamišljena je kroz prezentaciju stvarnih podataka iz života diva koje su obilježile “zlatno doba” Hollywooda, kao što su: Mae West, Greta Garbo, Marlene Dietrich, Joan Crawford, Marylin Monroe, Ava Gardner, Bette Davis, Anna Magnani, Sophia Loren…

U slučaju lošeg vremena predstava će se održati u dvorani dvorca Lukavca.Komentari
19.06.2010 - debilander & bu
Ej,Jura,kaj je to na Udarniku za Dan državnosti? Samo se na Gline vrti reklama,udarnik.hr-0 bodova...
18.06.2010 - tonia
kolko upad?
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati