11.06.2010

DC potpisao za Veliku četvorku

"Velika četvorka za Veliku Goricu", kako ju naziva Josip Bolješić, predsjednik goričkog HSU-a, postala je petorka i uz potpis Demokratskog centra skupila dovoljno ruku da preuzme većinu u Gradskom vijeću.

Predsjednici velikogoričkih stranaka HDZ-a, HSS-a, HSU-a, DC-a i HSP-a jučer su potpisali sporazum suradnje ovih stranaka kojim je Demokratski centra postao dio koalicije. Namjera im je osigurati stabilno funkcioniranje Gradskog vijeća s ciljem da se u suradnji s gradonačelnikom Grada Velike Gorice provedu programi i projekti od interesa za Grad.

velikačetvorka.jpg

- Došlo je do trenutka kad će Velika Gorica nastavit tamo gdje je stala 2005. godine - poručio je Ivan Šuker (HDZ), a o suradnji s DC-om je rekao: - "Mi smo bili u koaliciji 4 godine i s punom odgovornošću i ponosom mogu reći da su to bile 4 najplodnije godine u postojanju Grada". Prioritet ove koalicije je kandidiranje projekata za fondove Europske unije koje se mora prijaviti u narednih par mjeseci, objasnio je potpredsjednik Vlade Ivan Šuker.

- Ne vidim nikakav više ni jedan razlog koji bi nas sprječavao da možemo nešto napraviti što smo rekli - rekao je Stjepan Kos(HSS) misleći pritom na ispunjavanje predizbornih obećanja.

- Potpisivanje ovog sporazuma će definitivno značiti kraj bespotrebnih prepucavanjima na razini Gradskog vijeća. Ajmo se okrenuti poslu i izgradnji Velike Gorice, a ne da vodimo bespotrebne ratove i prepirke - objašnjavajući da kohabitacija nije donijela ništa dobro rekao je Zvonko Kunić(DC). - Na ovaj način ćemo znati tko nosi odgovornost - zaključio je.

Predsjednica HSP-a Vlatka Pejak svoj potpis na sporazum stavila je nešto ranije, a izbivanje sa svečanog potpisivanja opravdala je drugim obvezama. Ima li to izbivanje veze s novim sporazumom u kojem stoji da će kandidata za predsjednika Gradskog vijeća predložiti DC, a potpredsjednike HDZ i HSU, zbog čega je prošlogodišnja kandidatkinja za predsjednicu Gradskog vijeća Vlatka Pejak iz HSP-a ispala iz kombinacije, možemo samo nagađati.
Komentari
13.06.2010 - Zvonkec
Šuker, Kos... Sve pošteni ljudi, nema kaj!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati