21.03.2010

Dani održive energije


U sklopu „Europskog tjedna održive energije“ Grad Velika Gorica i VG Poduzetnički centar 22. i 23. ožujka(ponedjeljak i utorak) organiziraju prezentacijsko-informativno događanje s ciljem edukacije građana o održivim izvorima energije.

O korištenju solarne energije kao perspektivnog alternativnog izvora građani će moći razgovarati sa stručnjacima udruge Zelena akcija Mičevec i pogledati pokazni solarni sustav kojim je opremljeno „eko-vozilo“ udruge. Programu se pridružila i Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske, čiji će stručnjaci davati odgovore na pitanja o biomasi, učinkovitoj rasvjeti i ostalim zanimljivostima s područja učinkovite energije.

Povodom Svjetskog dana voda (22.ožujka), Grad Velika Gorica i VG Poduzetnički centar tijekom dvodnevnog događanja organiziraju „kušaonicu vode“ i pozivaju građane da ocijene razliku između pitke vode iz vodovoda i nasumce izabrane kupovne vode za piće.

Posjetitelji će biti nagrađeni praktičnim platnenim vrećicama za kupnju, lijepim posterima i ostalim, zanimljivim edukativnim materijalima, a osim naputaka kako efikasnije raspolagati energijom, bit će moguće dobiti korisne i jednostavne savjete za primjenu u kućanstvima jednako kao i u javnim objektima. Velikogorički „Dani održive energije“ održat će se u trajanju između 10:00 i 17:00 sati na otvorenom prostoru pored Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura