12.06.2010

Dani Andautonije 2010

Dani Andautonije, manifestacija povodom proljetnog otvorenja Arheološkog parka Andautonija u Ščitarjevu održati će se ove nedjelje od 16 do 21 sat, na samome nalazištu u Ščitarjevu. Ovaj događaj zbog lošeg vremena otkazan je već dva puta, ali za to ove nedjelje nema bojazni.

Glavnom temom ovogodišnje manifestacije … Od arheoloških istraživanja … do virtualnoga grada Andautonije … želi se prikazati proces koji se događa na jednom arheološkom lokalitetu, od njegova otkrivanja pa sve do faze prezentacije i interpretacije.

Arheolozi Arheološkog muzeja u Zagrebu predstavit će postupke koji se provode u sklopu arheoloških istraživanja (od iskopavanja, dokumentacije i analize nalaza do konzervatorsko-restauratorskih radova). Također će biti predstavljeni i razni oblici interpretacije koji se provode u Arheološkom parku u Ščitarjevu (radionice, igraonice, suveniri), a s posebnim naglaskom na kompjutorsku rekonstrukciju rimskoga grada koja je nastala kao rezultat dugogodišnjih arheoloških istraživanja ovog lokaliteta.

Program Dana Andautonije 2010 sa satnicom možete pogledati u ovom PDFu.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a