29.04.2010

Dan otvorenih vrata GVG-a


U ponedjeljak 26. travnja velikogoričke srednje škole otvorile su vrata učenicima osnovnih škola. Zagrebačke škole godinama imaju ovakvu praksu, a ove godine ideja je prvi puta zaživjela i u Velikoj Gorici na inicijativu Brankice Žugaj, ravnateljice Gimnazije Velika Gorica.

Tijekom cijeloga su dana organizirani posjeti osnovnoškolaca. Prijateljski su ih dočekali njihovi stariji kolege koji su ih proveli kroz školu i kroz razgovor im dali nekoliko savjeta te podijelili s njima iskustva. Škole su pripremile i brošure sa detaljnim programima pojedinih smjerova i državnoj maturi. Gimnazijalci su se zaista potrudili pa su o svojoj školi pripremili i kratku reportažu u kojoj su sudjelovali sadašnji i bivši učenici te njihovi profesori. Vrata svih učionica bila su otvorena, a profesori su bili spremni odgovoriti na sva pitanja znatiželjnika.

učenici.jpg
Potencijalni budući učenici Gimanzije bolje su se upoznali s prednostima školovanja u Gimnaziji Velika Gorica

Cilj Dana otvorenih vrata bio je olakšati odluku upisa u srednju školu i što više informirati osnovnoškolce o onome što ih očekuje. Velik naglasak bio je na pitanju da li je bolje upisati srednju školu u Zagrebu ili Velikoj Gorici pa su tako istaknute sve prednosti naših škola kao što su duže spavanje, nema žurbe na autobus ili tramvaj pa vrijeme koje biste potrošili na putovanje možete provesti s prijateljima ili učeći, a društvo je naravno poznato.

Svi zajedno poručili su kako veliki grad ne znači i veliko znanje, a bivši učenici velikogoričkih srednjih škola potvrdili su kako su dobili dovoljno znanja za rad ili nastavak školovanja. Ipak, važani su samo vaša upornost i vaš trud. Svim osmašima želimo puno uspjeha pri upisu. Sretno!

aaKomentari
29.04.2010 - Ključ
Gdje je?
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati