25.06.2010

Dan državnosti

Dan državnosti u Republici Hrvatskoj je blagdan koji se obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom. Dan državnosti je službeni državni blagdan te se taj dan ne radi - kaže sveznajuća Wikipedija!

Povodom Dana državnosti izaslanstva Grada, policije, vojske i svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, jutros su položila vijence kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata.

dandržavnosti.jpg

Dan državnosti u Gorici se obilježava i likovnom kolonijom u parku dr. Franje Tuđmana, a u večernjim satima na istom je prostoru predviđen boksački turnir i koncert Žanamari Lalić.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati