29.05.2010

Dajte im igralište

Ljuljačke, pješčanik i tobogan samo su neke od zabavnih sprava koje obožava baš svaki klinac. U posljednjih je nekoliko godina otvoreno zaista mnogo dječjih igrališta u Velikoj Gorici. Ograđen prostor za bezbrižnu igru mališana mnogo znači roditeljima, djedovima i bakama.

No, jedan kutak Gorice ostao je zaboravljen. Na Visokom Brijegu I(nasuprot groblja između Zagrebačke i ulice Lj.Posavskog) djeca su prepuštena ulici. Dane provode u igri na šljunku pored Toplane gdje neprestano prolaze automobili, a za kišnog vremena u lokvama i blatu. Napucavanje lopte oko zgrada smeta stanarima. Mnogi se žale na buku želeći mirno poslijepodne i na nered kojeg djeca naprave u igri (trgaju grane s drveća, cvijeće, raznose blato, bacaju lišće..)

Takvu „igru“ ne opravdavamo i apeliramo na roditelje da više vode brigu o tome kako im se djeca igraju i što ta igra uključuje, ali istodobno i na nadležne koji bi mogli osigurati sigurno mjesto za igru kojim bi bili zadovoljni roditelji, djeca i stanari. Najbliži park nalazi se, doduše petnaestak minuta dalje, ali potrebno je prelaziti glavnu prometnicu pa se mnogi roditelji djecu ne usude pustiti samu.

„Često ja i muž odvedemo djecu u neki od parkova u Velikoj Gorici, no nekad smo prezaposleni nekim kućanskim obvezama pa su djeca primorana igrati se ispred zgrade, ali strah nas je jer lopta svaki trenutak može izletjeti na cestu, a za njom i djeca koja su često neoprezna“, kaže majka petogodišnjeg Luke i sedmogodišnje Klare.

Na upite o tome imaju li u planu izgradnju novog dječjeg igrališta na Visokom Brijegu, nadležni nisu odgovorili. Treba li se nešto dogoditi da bi oni reagirali ne znamo, ali nadamo se da će problem uskoro biti riješen.

aa


Komentari
29.05.2010 - PekmezPekmen
Pada mi na pamet mitski park Tuđmanac :-)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati