03.07.2010

Čuvajte se štakora u centru grada!

Građani, oprez! Velikom Goricom lutaju golemi štakori.

Dlakavi glodavci od otrova su posve dezorijentirani, zbog vrućina izašli su iz rupa, a kako upozoravaju stručnjaci, sposobni su čak i napasti ljude. Dosad su u najvećem broju, kako su nam javili čitatelji, primijećeni u Matoševoj, Dobrilinoj, Ulici kralja Zvonimira i Ulici Matice hrvatske.

Naime, u proračunu se još od 2003. godine izdvaja milijun kuna za deratizaciju, no ove je godine ona provedena mjesec dana kasnije. U Gradu su, naime, prekasno donijeli plan nabave.

– Ljetna deratizacija obavljena je potkraj svibnja, a inače se provodi u travnju. Štakori koji su izašli iz rupa otrovani su i zato tako tumaraju ulicama.

Važno je da im građani ne prilaze ili ako primijete uginule štakore, dovoljno je da ih sklone s ulica ili dvorišta. Naravno, mogu pozvati i veterinarsku službu koja će ukloniti leševe životinja – kaže Marko Ružić, stručni savjetnik za zaštitu okoliša u velikogoričkom Poglavarstvu.

Kako pak neslužbeno doznajemo, za jesensku, važniju deratizaciju glodavaca u proračunu trenutačno nema novca.

Osim ako se rebalansom nešto ne uspije “skupiti” jer štakori šire mnoge zarazne bolesti te ugrožavaju zdravlje ljudi.

Da je proljetna deratizacija provedena na vrijeme, štakori bi uginuli u svojim rupama, a ne u dvorištima i na ulicama šestog po veličini grada u Hrvatskoj.

Savjetnik Marko Ružić pak upozorava građane neka pripaze na svoje kućne ljubimce kako ne bi došli u dodir s uginulim štakorima ili pak otrovnim mamcima od čega bi i sami uginuli.


izvor: Večernji listKomentari
05.07.2010 - jajodokrajo
a kak se sad za to nema novaca a vladajući se rasipaju na sve strane
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati