17.03.2011

Cuga je tuga

Predstava Mamurluk, edukativna knjižica, pjesma i tv spot - nastavak su akcije Cuga je tuga predstavljen na novinarskoj konferenciji u gradskoj upravi. Akcija kojom se želi utjecati na negativni trend pristutnosti alkohola među mladima tako dobiva nove elemente s kojima se želi djelovati na mlade.

Sve ovo osmišljeno je kako bi se izbjegla predavanja, psihološka druženja, radionice i fokus grupe na koje učenici slabo reagiraju već se poruku šalje mladima kroz njima zanimljivije načine.

- Želimo ukazati na taj problem, želimo reagirati i kroz preventivno djelovanje smanjiti konzumiranje alkohola među mladima - rekao je gradonačelnik Barišić na predstavljanju nastavka kampanje.

U petak premijera

Pjesmu "Cuga je tuga" autora Tremensa (Dino Škare) možete poslušati na našim stranicama, a svojevrsna antireklama za alkohol u obliku tv spota pod nazivom Dan poslije bit će premijerno prikazana, zajedno s predstavom Mamurluk, ovoga petka. Predstavu će uskoro pogledati svi učenici osnovnih i srednjih škola iz Velike Gorice nakon čega kreće na Hrvatsku turneju.

- Koncepcija predstave i tv spota je prikazati što se događa dan poslije. Nitko mladima ne govori što se događa dan poslije i kakve tragične posljedice može alkohol uzrokovati - poručila je Zvjezdana Bubnjar iz udruge Kultura Nova, dodavši da alkoholiziranje ne smije biti društveno prihvatljivo ponašanje.

cugatugapresica.jpg
Arijana Mataga Tintor, Zvjezdana Bubnjar, Dražen Barišić i Zvonko Kunić predstavili su nastavak kampanje Cuga je tuga

10 posto završi kao alkoholičari

Edukativna knjižica, koju će dobiti svi učenici, nastala u suradnji s liječnicima iz Klinike za psihijatriju KBC-a Sestara Milosrdnica upućuje na negativnosti koje uzrokuje pijenje alkohola. Iz nje je vidljivo kako se dječaci opijaju gotovo dva puta češće, a djevojčice pet puta češće od njihovih vršnjaka prije osam godina. Petina mladih pije da se napije, a pokazalo se da 10 posto ljudi koji krenu piti mladi postanu ovisni o alkoholu. Sve već počinje s 14. godina starosti, a alkohol uzrokuje kronične bolesti i cirozu jetre koja je treći uzrok smrtnosti kod muškaraca.

Sama kampanja koju je pokrenuo Grad Velika Gorica u suradnji s velikogoričkom policijom neće uspjeti bez uključivanja društva u njegovu realizaciju.

- Pozivamo i dalje roditelje da se uključe u kampanju, da komentiraju i kontroliraju svoju djecu jer bez njih kampanja neće dobiti svoj puni efekt - rekao je gradonačelnik Dražen Barišić koji je pozvao i druge gradove da krenu s ovakvom kampanjom.

Kampanja tako ima osnove proširiti se i dalje prikazivanjem tv spota na nacionalnoj televiziji, gostovanjima predstave u drugim gradovima, a akcija koja je stvorena u V.Gorici mogla bi dobiti širu dimenziju.


Komentari
21.03.2011 - frukksy
inaće, predstava je bila odlična... :)
21.03.2011 - frukksy
di vam je spot?? zašto ga niste stavili na stranicu??!! O.o p.s. kak se zove onaj voditelj što je vodio program u petak na premjeri?? :)
19.03.2011 - Da
E pa lazljivi bambi ja idem na djecji disco i mi se nacugami vani u parkucu ia onda idemo u stotku jrl ovi u stotki ne toce alkihol nego one bezvezne sokove. A ako ne vjerujes meni niti mojim maloljetnim prijateljima dodi veceras pa popi pivu pa onda tu pisi lazi ako mozes
19.03.2011 - bambi
DA u 100 gdje sniman spot najvise alkohola piju klinci a na limac partyu subotom cugaju na naj jace PA KAKO DALJE KAD IZ GRADA TO SVE IDE DADADADADADDADADADADADADADADADADADDA DA DA
18.03.2011 - hrid
super
17.03.2011 - Da
Nisam jos ali valjda cu postat voditelj jako sam blizu samo mi Tomek smeta :)
17.03.2011 - roky balboa
ak oni necugaju po kaficima ja neznam ko je onda subotom u srcu !
17.03.2011 - .......
ovo zvuči kao da voditelj 100-e sam sebe reklamira....o poslovanju KLUBA 100 nebih..što se tiće maloljetnika i alkohola mislim da ne piju oni baš pa kafićima..za početak od kud im novaca..dućani ovi lokalni..to je problem....
17.03.2011 - Da
Jedino ko jos od velikogorickih kafica podrzava tu akciju je stotka. Jedino tamo mozete vidjeti plakate od kampanje! a kad je akcija krenula svi ugostitelji, di klinci cugaju su se naslikavali s gradonacalnikom!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura