28.01.2011

Cuga je tuga

Uskoro će biti javnosti poznati rezultati istraživanja o alkoholu i nasilju među mladima u Velikoj Gorici, poručuju iz gradske uprave. Nakon što su rezultati anketiranja oblikovali dokument pod nazivom „Procjena rizičnih i zaštitnih čimbenika na području Grada Velike Gorice u svrhu planiranja aktivnosti za djecu i mlade“ koji je predstavljen stručnim djelatnicima izrađuje se i brošura za javnost.

- Rezultati istraživanja pokazali su da je obitelj u Velikoj Gorici snažan zaštitni činitelj, dok se kao rizična ponašanja ističu rano pijenje alkohola, niska privrženost školi te nedostatak socijalnih vještina kod muških ispitanika. Mladi su naveli laku dostupnost cigareta i alkohola kao i nedostatak prilika i nagrada u školi i zajednici za pozitivno ponašanje - stoji u priopćenju.

Grad Velika Gorica i Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu proveli su anketiranje 1018 učenika sedmih razreda osnovnih škole i prvih razreda srednjih škola iz Velike Goric kako bi utvrdili rizike koji utječu na neprihvatljivo ponašanje mladih i djece.

Grad nastavlja i dalje s kampanjom Cuga je tuga u čiju svrhu će se snimiti TV spot koji će se prikazivati na nacionalnoj i drugim televizijama, a u pripremi je predstava pod nazivom Mamurluk čija se premijera očekuje u ožujku.

- Kampanja je zabilježila interes medija i više nego što smo očekivali, što nam je drago, pa nas očekuju i predstavljanja kampanje i u Hrvatskoj uživo na HTV-u - kaže stručna savjetnica Arijana Mataga Tintor.

Stoga dečki okanite se pivskih boca jer vam curu poručuju da vam nedostaju "socijalne vještine" pa im šprehom pokažite da su u krivu. A službenicima u plavim odorama poruka da češće provjeravaju prodaje li se alkohol maloljetnicima.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati