14.06.2010

Cuga je tuga

Grad Velika Gorica sa svojom akcijom Cuga je tuga danas je krenuo u treću fazu, od zasad zacrtanih pet koraka, provedbe kampanje suzbijanja opijanja među mlađima. Kampanja obuhvaća sve učesnike koji sudjeluju u ovome negativnom trendu, same mlade konzumente alkohola, njihove roditelje, ali i prodavaonice i kafiće koji alkohol čine vrlo dostupnim maloljetnicima izravno kršeći zakonske propise.

Stoga su danas gradonačelnik Dražen Barišić i načelnik velikogoričke policijske postaje Evelin Mustapić posjetili Caffe bar Avigor i Music Hall koji su zbog same blizine Srednjoškolskom centru neki od omiljenijih kafića za ovu populaciju.

Za kafiće je grad pripremio propagandne materijale, plakate, naljepnice i majce s natpisom "Tužit ću te mami", a pri posjeti Avigoru gradonačelnik je rekao kako pozivaju sve građane da se priključe akciji u svojoj sredini, a i naglasio je važnost poštivanja Zakona o prodaji alkohola maloljetnicima.

- Do sada smo upozoravali, a od sada ćemo ići na represiju - nadovezao se načelnik Mustapić najavivši češće provjere i veći angažman policije po ovome pitanju.

cugajetuga1.jpg

Akcijom "Cuga je tuga" Grad Velika Gorica i partneri, MUP i škole, žele senzibilizirati javnost o problemima vezanih uz dostupnost alkohola maloljetnicima i suzbiti negativan trend maloljetnika koji sve ranije se odaju ovoj lakoj drogi. Cilj akcije nije zabraniti alkohol već osvijestiti maloljetnike o opasnostima koje sa sobom opijanje donosi, te time podići dobnu granicu prvih opijanja.  - Maloljetnici danas već svakoga vikenda konzumiraju alkohol i s 13-14 godina, a želimo podići tu granicu na 17-18, kažu iz kampanje svjesni da je ovu pojavu nemoguće iskorijeniti.

Ova kampanja nastavlja se i dalje, a za početak nove školske godine predviđa se niz predavanja i akcija koje su se pokazale uspješnima u hrvatskim i europskim gradovima. Navedimo samo da se u Čakovcu u brojnim kafićima Cedevita prodaje po cijeni od 7 kuna, a to je dio njihove kampanje protiv maloljetničkog alkoholizma.Komentari
01.09.2010 - Tuzna sova
Gospodo šta je s ovom tako jakom i odlucnom akcijom grada i MUP-a di su ti policajci? di oni provjeravaju mlade? Ovo vam se zove uzalud bačen novac na markentimg bolje da su i još te novce dali da se nabave knjige za djecu!
16.06.2010 - joni
hej ,tko je ovaj ljepotan na slici?
16.06.2010 - vanilla_kok
nece ic u srce, nema sanse
15.06.2010 - debilander & bu
Kaj ovi skrivaju iza leđa? Maricu il Johnyja?
15.06.2010 - tuzna sova
bas me zanima dali ce provjeritit srce jel tam smiju uopce doc
14.06.2010 - micek101
Vuky pravi si madeken ali imaš najveći trbuh od svih nisu ti ni do koljena
14.06.2010 - Tratincica
pa tko jos pije u bircevima ,nema se para malo je cuga topla al nema tuge u konzumu za 50kn napijem cijeli razred
14.06.2010 - vanilla_kok
Ivica: Ovaj sa barely legal vigor majcom!
14.06.2010 - hahha
pa u tom famoznom Avigoru toce cugu maloljetnicima...nek ode racija tamo lijepo u subotu! ta akcija uopce nije potrebna! da policija radi svoj posao nebi do ovoga dolazilo!!
14.06.2010 - urednik
isprike jer nije bilo pojašnjeno kako treba, editiran je tekst.
14.06.2010 - ivo
Bit će cuganja, i bit će po zakonu!
14.06.2010 - vanilla_kok
policajac: "reci Ivica, koji od ove gospode ti je natočio taj strašan alkohol??"
14.06.2010 - isus krist
žele podići granicu na 17-18... netko je fulo ovdje nešto čini mi se....
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati