17.03.2010

Crna kronika


Velikogorička policija je sa prošlotjednih 74 prijavljena slučaja imala pune ruke posla, a evo nekoliko slučajeva koji se ističu.

Zabilježen je veći broj provala pa je tako iz zgrade u izgradnji u Rakarju sa zidova skinuto više plinskih bojlera te je investitor oštećen za 35 tisuća kuna. Na Ključić brdu na jednome gradilištu iz radnih stojeva je otuđen ručni alat, nafta i akumulatori, a šteta se procjenjuje na 15 tisuća kuna. Ponovno je provaljeno u kiosk u Pokupskom. Šteta iznosi 14 tisuća kuna, a na meti su bile cigarete. U Gajevoj ulici u V.Gorici popodnevnim satima ove nedjelje nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću te odnio veću količinu zlatnog nakita i satova vrijednosti više desetaka tisuća kuna. Na meti pljačkaša našla se i nesretna bakica kojoj su u Kokotovom naselji dvojica mlađih muškarasa sa skuterom otrgnuli torbicu.

Promjenjivo vrijeme utjecalo je i na broj prijavljenih obiteljskih nasilja. Tako je zabilježeno 6 prijava, a učesnici ovih događaja bili su u raznim obiteljskim odnosima pa je tu bilo nasilja između ujaka i nećaka, majke i sina, nevjenčanih supruga u pijanom stanju koji su oboje dobili kazne od 2000 kuna. U jednom slučaju nasilniku je određena kazna od 30 dana zatvora i 9 mjeseci liječenja od alkoholizma. Dobro nije prošla niti hrvatska državljanka koju su napali sin i snaha, a sud im je odredio kazne od 15 odnosno 10 dana zatvora.

Policija je i završila istražne radnje protiv jedanestero prijavljenih osoba koji su krivotvorili vozačke dozvole. Prijavljeni su za 22 kaznena djela i to krivotvorenja službene isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati