19.05.2010

Crna kronika

Djelatnici policijske postaje Velika Gorica u protekla dva tjedna zabilježili su 146 događaja. U ovom razdoblju nije bilo razbojstva, ali je zabilježen veći broj nasilja od čega čak 11 obiteljskih.

Policija je 12. svibnja primila dojavu o tučnjavi više osoba u kvartu Cibljanica ispred jednog bistroa. U tučnjavi je muškarac iz Turopolja (1977.g.) udario drugoga iz V.Gorice(1959.g.), a pri čemu je stariji pao i udario glavom u pločnik te dobio frakturu lubanje. Unesrećeni muškarac zadobio je teške ozljede i još uvijek je u kritičnom stanju opasnom po život. Počinitelj je pronađen i trenutno je u pritvoru zbog ranijih prekršaja, a čeka ga optužba i za ovo djelo.

Dan ranije došlo je do tučnjave u Gradićima, također u kafiću, gdje je gost(1978.g.) iz G.Lomnice napao supruga vlasnice kafića te mu nanio teške povrede nosa. Kada je pronađen pružao je otpor policiji, a nakon što je nakon par dana izašao iz pritvora vratio se u kafić te prijetio vlasnici za što je ponovno prijavljen.

U mjesecu travnju najviše se kralo proizvode od metala za preprodaju, a u svibnju na meti su poljoprivredni strojevi i alati. Početkom mjeseca iz voćnjaka u Starom Čiču ukraden je stroj za mljevenje drveta i plug, šteta je 10 tisuća kuna. 10. svibnja prijavljena je krađa alata s polja u Črnkovcu gdje je nestao motokultivator, pumpa za vodu i drugi materijal u vrijednosti 20 tisuća kuna. Iz vikendice u Hotnji su ukradene kosilice, agregat te plinske boce, a šteta je 5 tisuća kuna.

5. svibnja provaljeno je u prostorije tvrke Žužić u Kušancu iz koje je ukraden sef težak dvjestotinjak kilograma. Provalnici su sef utovarili u vozilo poduzeća koje su tamo pronašli. Automobil je pronađen nekoliko kilometara dalje gdje su zamijenili auto. Policija za provalnicima koji su počinili štetu od 15 tisuća kuna još traga.

Manje sreće imali su provalnici koji su 11. svibnja pokušali provaliti u skladište građevnog materijala na ulazu u grad. Provalnike je omeo alarm te su se vratili u svoj automobil u kojemu ih je zatekla policija. U njemu su sjedila dva mlađa muškarca (1988.g. i 1987.g.), a kod njih je policija pronašla alat za provalu. Daljnjim radnjama, preko pronađenih stvari na mjestu stanovanja, policija je utvrdila da je mlađi 2008. godine provalio u izletište na Ključić brdu gdje je ukrao televizor i projektor. Također mu je dokazana provala u halu u Ribnici u travnju ove godine gdje je ukrao 360 jaja i zračnu pušku, provala u kuću u istom mjestu gdje ukrao DVD čitač i pušku, te provala u bistro u Starom Čiču. Sveukupno je počinio štetu od 17 tisuća kuna te je optužen za 5 provala i dva pokušaja provale.


Komentari
20.05.2010 - ž
nemojte se tući ni krasti to nije lijepo. peace
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati