04.12.2010

Cijene vrtića neće se povećavati

Cijene vrtića u slijedećoj godini neće se povećavati. Roditelji mogu barem malo odahnuti. Iako je, kako neslužbeno doznajemo, prilikom dogovora o izradi proračuna za 2011. godinu prijedlog bio upravo suprotan, odnosno planiralo se povećanje cijena za oko deset posto, Velikogorički političari ipak su odustali od te namjere.

Naime, dva dječja vrtića koja djeluju na 19 lokacija u Velikoj Gorici pohađa ukupno 2300 mališana, a zaposleno je 360 teta i ostalog osoblja. Roditelji će - plaćajući boravak svoje djece u vrtićima - do kraja ove godine u gradsku blagajnu uprihodovati više od 11 milijuna kuna.

Novi vrtić u planu

- Istina je, razmišljalo se o povećanju cijena, no slijedeće godine to se neće dogoditi. Rezat će se na drugim mjestima, a nama je želja i cilj zadržati postojeće cijene roditeljskih uplata. Unatoč velikim izdvajanjima Grada Velike Gorice neće se zadirati u budžet roditelja - poručio je dogradonačelnik Ervin Kolarec.

Naime, Grad iz svoje blagajne za vrtiće ove je godine izdvojio 52 milijuna kuna. Ipak, podsjetimo, bez mjesta u vrtićima je ostalo 400 mališana. Kako doznajemo, proračunom za slijedeću godinu planiran je novac za izradu projektne dokumentacije za novi vrtić koji će se graditi u Velikoj Mlaki.

Ima se za glavne projekte

- Gorica je među prvim gradovima koja usklađuje predškolski odgoj s državnim pedagoškim standardom. To znači umjesto dva vrtića, sada ćemo imati četiri ustanove kako bi poboljšali kvalitetu i standard - poručio je Kolarec.

Iako se proračun još radi, sljedeće godine neće biti lako. Rezat će se svim upravnim odjelima, ali će se novac ipak osigurati za kapitalne projekte poput dvorane, gospodarskih zona...

autor: Lana Kovačević / Večernji list


Komentari
10.12.2010 - centarVG
Istina:)
10.12.2010 - grga ÄŤvarak
naravno da neće, pa nije na vlasti u Gorici SDP!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.