04.06.2010

Četvero ozlijeđenih ostaje u bolnici

U Općoj bolnici u Karlovcu u tijeku je otpuštanje 36 pacijenata koji su zbrinuti jučer nakon nesreće autobusa. Na liječenju ih ostaje četvoro.

U tijeku popodneva i noći zdravstveno stanje svih ozlijeđenih bilo je stabilno, uključujući i četvero teško povređenih. Nakon jutarnje vizite i konzilija odlučili smo da većinu, odnosno svu djecu s lakšim tjelesnim ozlijedama otpustimo kućama, rekao je ravnatelj Opće bolnice Karlovac Nedjeljko Strikić.

Uzrok jučerašnjem slijetanju autobusa punog sedmaša OŠ Juraj Habdelić iz Velike Gorice s autoceste najvjerojatnije nije bio tehnički kvar na vozilu, već vozačev gubitak nadzora nad autobusom, ali ni mogući tehnički kvar još nije u potpunosti isključen, rekla je glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tamara Grčić. Neosporno je da je vozač izgubio nadzor nad autobusom, a što se dogodilo s vozačem još se utvrđuje. On je pušten, nije uhićen, a slijede razna vještačenja i druge radnje radi utvrđivanja svih okolnosti, kazala je Grčić.

Istražna sutkinja Jasminka Jerinić-Mušnjak za Hinu je rekla da je odredila vještačenje tehničke ispravnosti autobusa, ali još ne zna kada će se ono obaviti. Kazala je da je po njenom nalogu vozač jučer pregledan u karlovačkoj bolnici.

Prema policijskim podacima tijekom jučerašnjeg dana karlovačka Opća bolnica je zbrinula 47 ozlijeđenih osoba, a samo četvoro od njih zadobilo je teške tjelesne ozljede, no niti oni, po prvoj procjeni liječnika, ne bi trebali imati nikakve trajne posljedice. Zdravstvenih posljedica nema ni 29-godišnja vozačica osobnog automobila riječkih registarskih oznaka koji je bio zasut krhotinama autobusa i polomljene zaštitne ograde, iako je njeno vozilo oštećeno.


 izvor: www.hrt.hrKomentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati