22.05.2010

Centar za otpad neće u Goricu?!

Hitna sjednica Gradskog vijeća Ivanić-Grada sazvana je za danas poslijepodne, a glavna i vjerojatno jedina tema bit će odluka da Županijski centar za gospodarenje otpadom bude upravo u Tarnu u Ivanić-Gradu.

– Moj prijedlog vijećnicima kao gradonačelnika bit će da odbijemo tu odluku. Ivanić-Grad i ja osobno se s tim uopće ne slažemo – odrješit je bio gradonačelnik Boris Kovačić.

Iznenađenje odabirom

Osim u Ivanić-Gradu, istražne radnje za najbolje mjesto budućeg Županijskog centra za gospodarenje otpadom obavljale su se i u velikogoričkoj Mraclinskoj Dubravi, u Andrilovcu u Dugom Selu, u Beljavini u Vrbovcu, Cerovki u Svetom Ivanu Zelini i u Božički u Jastrebarskom.

Tvrtka Oikon d.o.o. Institut za primijenjenu ekologiju, koja je za Zagrebačku županiju provodila ta istraživanja, ocijenila je da upravo Ivanić-Grad udovoljava najvećem broju kriterija.

– Smatramo da je taj elaborat od Oikona naručen. Znao sam da ta tvrtka radi istraživanje jer se Tarno i prije spominjao kao moguća lokacija, ali nikad nismo visoko kotirali za izgledno mjesto tog centra – kaže gradonačelnik Kovačić.

Ružna politička igra

Dodaje da je dosad kao najizglednija lokacija za taj centar uvijek bila Velika Gorica s obzirom na svoj položaj, a najnoviju odluku da to ipak bude u Ivanić-Gradu Kovačić smatra ružnom političkom igrom.

Podsjetimo, Zagrebačka županija odlučila se za gradnju Centra za gospodarenje otpadom s pogonom za mehaničko-biološku obradu otpada nakon što je s Gradom Zagrebom u prosincu 2008. godine raskinula sporazum koji je predviđao zajedničku gradnju palionice otpada.

izvor: vecernjilist.hrKomentari
23.05.2010 - vanilla_kok
http://www.youtube.com/watch?v=YPYuhqIzc9k
23.05.2010 - vanilla_kok
trudio sam se iz petnih žila, da nađem mjesto di još nije bila... i našo ga... :)
23.05.2010 - SITAR
It's a shame, such a shaaaaaame!!!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura