02.11.2010

Bulić i Beus zaradili prijavu USKOK-u

Protiv Senke Bulić, ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, Gorana Beusa Richembergha, nekadašnjeg dogradonačelnika i Nevenke Rape, nekadašnje predsjednice Upravnog vijeća POU-a Velika Gorica podignuta je kaznena prijava USKOK-u radi sklapanja štetnog ugovora te zlouporabe položaja.

Nitko nema takav ugovor

Kako stoji u prijavi po uputi tadašnjeg zamjenika gradonačelnika Gorana Beusa Richembergha, Nevenka Rapa sklopila je u studenome 2006. ugovor o radu s umjetnicom Senkom Bulić, kojim joj je osigurana protupravna imovinska korist u visini od 151.891, 20 kuna.

To je, kako stoji u ugovoru, iznos koji Senki Bulić mora biti isplaćen u slučaju citiramo “isteka mandata ili prestanka ugovora iz drugih razloga”.

“Ugovor o radu zaključen je protivno propisima i dosadašnjoj praksi. Nitko iz gradske uprave, kao ni radnici drugih gradskih ustanova ni trgovačkih društava nemaju u svojim ugovorima takvo obeštećenje. Interes POU-a pao je posve u drugi plan” – piše u kaznenoj prijavi. Da su je prijavili USKOK-u, Senka Bulić doznala je tek od Večernjakovih novinara.

“To su budalaštine”

– Šokantno. Ne vjerujem. Ne znam gdje je kraj ovome – poručila je.

Na pitanje tko je tražio tu stavku u ugovoru tek je poručila: – Ja sam odlazila s radnog mjesta i ulazila u nešto potpuno neizvjesno. Neću to komentirati. Ako me žele zatvoriti, neka me zatvore.

– Budalaštine takvog tipa ne zaslužuju ozbiljan komentar. To su politikantska podmetanja Remetinec koalicije (HDZ, DC) koji takvim manevrima pokušavaju zamagliti činjenicu da su oni pravi lopovi koje ćemo vrlo brzo skinuti s grbače. Nadam se da će se USKOK vrlo brzo očitovati kako bi mogao nastaviti istrage protiv HDZ-ovih kapitalaca. Za sve okolnosti ugovora nazovite Upravno vijeće POu-a kojeg nikad nisam bio član niti sam potpisivao ikakve ugovore – odgovorio je na optužbe G. Beus Richembergh.

autor: Lana Kovačević / Večernji list


Komentari
06.11.2010 - Tuzna sova
Svakom prema zaslugama
06.11.2010 - :)
Logična prijava USKOKA protiv Beusa! Svojoj prijateljici Senki, preko svoje supruge Ivone koju je stavio u Upravno vijeće, dao ugovor koji nema niti jedan ravnatelj u Gorici. 100% veču otpremninu i razne druge benificije
03.11.2010 - cool232
država nam je u banani kad su nam političari ko deca....
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.