17.05.2010

Brdekizacija ili spas Grada?!

Politička zbivanja u posljednjih nekoliko dana ponovno su uzburkala političke vode pa su optužbe i teške riječi počele padati sa svih strana. Sada je posve jasno da u Velikoj Gorici nema dovoljno snage, volje niti mudrosti za kohabitaciju (suradnju) te da u Gradskom vijeću suprostavljenje strane jednostavno se ne podnose. Tko je prvi započeo više nije niti važno, a dok političari rade svojevrsni show program građane jednostavno za to više nije briga.

Demokratski centar se potužio da ga koalicija ne doživljava i potražio nove partnere. Za internetski portal Zagrebancija.com predsjednica DC-a je izjavila: "Moj obraz je od napada kojekakvih gramzljivih karijerista, političkih žmuklera, nezavršenih političara očvrsnuo i čist je koliko god ga htjeli zaprljati". Također, demantirala je navode iz HNS-a i SDP-a da je uz potpis Sporazuma o suradnji dobila dva direktorska mjesta u gradskim poduzećima za članove DC-a. Posebno se i osvrnula na gorički ogranak HNS-a kojega krivi za gubitak gradonačelničkog mjesta na prošlim izborima.

HNS joj nije ostao dužan te ovakav potez naziva brdekizacijom (prema poznatoj aferi prebjega) i krajnje prodajom i izdajom jer su DC-ova 3 vijećnička mjesta dobili na zajedničkoj listi sa SDP-om i HSLS-om.

I dok je tjednima «tajno» pregovarala s HDZ-om o sadržaju «kupoprodajnoga ugovora», svoje je donedavne političke partnere uvjeravala da koalicija u velikogoričkome Gradskome vijeću «nije i neće biti u pitanju», gotovo uvrijeđena što o tome netko uopće može dvojiti - stoji u priopćenju HNS-a.

Da suradnje između Gradonačelnika i Gradskog vijeća suradnje nema potvrđuje i to da službenog sastanka ovih dviju službenih gradskih tijela, odnosno njihovih predstavnika, uopće nije bilo od prošlih izbora. Gradska vijećnica, u kojoj se održavaju Vijeća, bila je daleko puta više mjesto sukoba nego zajedničke inicijative, ako je toga uopće i bilo.

Uvjeren sam da ću dobro surađivati s Gradskim vijećem i da ćemo puno brže i efikasnije rješavati goruće probleme grada i raditi na razvijanju projekata koji služe na dobrobit Velikogoričanima i Velikoj Gorici - rekao je gradonačelnik na novonastalu situaciju.

Hrvatska demokratska zajednica sada ima vlast na liniji Gradonačelnik-Gradsko vijeće-Županija-Vlada. Takva potpuna vlast zabrinjava oporbu, ali vladajući sada više nemaju prostora za izgovore da "tamo neki drugi" koče projekte, a izbori su VEĆ za 3 godine. A tada će svoju političku moć pokazati oni kojima zapravo ona i cijelo vrijeme pripada - Velikogoričani.


Komentari
18.05.2010 - cool232
bravo mrki, treba delati nekaj a ne samo srat po novinama... pardon my french :)
18.05.2010 - mrki
a čime se vi bavite! pustite ljude da rade ono za kaj ih plaćamo. nije nikakvo čudo prelazak iz koalicije u koaliciju. nije to brak. i predjsenik hsu- a je danas najavio prelazak u HNS tabor pa kaj. nek se političari prime posla i krenu delat. pokrenite izdavanje građevinskih dozvola, pa meni i tisućama poput mene koji čekamo omogućite da se napokon skučimo i živimo kao ljudi. a tko s kim politizira i pleše ostavite tim niš koristi političarima koji sam laprdaju jer gube pozicije.
18.05.2010 - jajodokrajo
ps nisam ti ja ni za jednog ni za drugog ni za treceg od navedenih!samo sa mrealan
18.05.2010 - jajodokrajo
ajde lala ne se..i sve on moze i hoce samo kad mu narede i dozvole.pa on je samo pijun kojim drugi(mozda bolje receno jedan a svi mi znamo ko je taj jedan) upravljaju i dirigiraju
18.05.2010 - lala
I neprizivajte izbore puna nam ih je kapa
18.05.2010 - lala
maja slažem se s tobom.A ti jajodokrajo reci šta je picula napravio od 5-9.Barišić radi kolko može. Pa šta bi ti rekao na ono Beusovo "Barišić je nesposoban čovjek i političar".Poznajem Dražena Barišića od 9. mj prošle godine i sve što je rekao od tad do danas je ispunio ( ono što je mogao).
17.05.2010 - ghost D
Amen, Maja, amen. Sve si nas ganula svojom zahvalom našem svevišnjem ali sjeti se one Ne spominji...uzalud. Ako ga već moraš spominjati iz velikih vjerskih potreba onda ga zamoli da ti podari vlastito mišljenje, slobodu govora i malo pameti da shvatiš poruku
17.05.2010 - jajodokrajo
prodala se ova stara,kao nemre ona svoj obraz zakaljat !!! lol kakve malverzacije u tim vječima i kako nas muljaju i lažu da je to za popizdit....al ne ce oni jos dugo mozda 3god i natrag od kud su i dosli.Zašto?Pa zato kaj dvoranu nisi napravili,obilaznica nije dovršena,komunalije će opet gore za koji dan i tako u nedogled o njihovom NE radu...
17.05.2010 - maja
Bogu hvala. Valjda će sad u VG zavladati red rad i disciplina, a Beusovo polemiziranje ostati unutar njegove hiže
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati