11.11.2010

Božidar Prosenjak na Četvrtku

Matičin četvrtak u Muzeju za večeras je pripremio druženje na kojemu će se predstaviti velikogorički pisac Božidar Prosenjak. Druženje počinje u 19 sati i ulaz je slobodan.

Božidar Prosenjak 1980. godine u V.Gorici pokreće Biblioteku Albatros koja pomaže u afirmaciji mladih pisaca, a i sam izdaje niz knjiga koje su imale značajnog odjeka u književnoj javnosti. Radovi su mu uvrsteni u zbornike, antologije, školsku lektiru i školske udžbenike. Neki su mu tekstovi prevedeni na vise od 20 svjetskih jezika.

Za svoj književni rad Božidar Prosenjak je primio više uglednih nagrada, a najznačajnije su "Ivana Brlić-Mažuranić" i "Grigor Vitez" (Zagreb, 1989. za roman Divlji konj").


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati